default-image

Ενημερωτική συνάντηση Πλακιωτάκη-Γκόβα για τα υδροπλάνα

Κρήτη
Ενημερωτική συνάντηση Πλακιωτάκη-Γκόβα για τα υδροπλάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημερωτική συνάντηση είχε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με τον πρόεδρο της εταιρείας "Ελληνικά Υδατοδρόμια", κ. Τάσο Γκόβα, από τον οποίο και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία δημιουργίας υδατοδρομίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Ο κ. Γκόβας παρουσίασε το έργο που έχει παράγει η εταιρεία "Ελληνικά Υδατοδρόμια" μέχρι σήμερα στον τομέα της κατασκευής, αδειοδότησης και διαχείρισης υδατοδρομίων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε εκ μέρους του στις δυνατότητες που διανοίγονται για το νομό Λασιθίου μέσο της χρήσης υδροπλάνων.

Ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για την ασφάλεια του νέου μέσου μεταφοράς, για κόστος του εισιτηρίου, αλλά και για το πώς μπορεί να συμβάλει η χρήση των υδροπλάνων στην τουριστική και κατ' επέκταση και στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς επίσης και στις δυνατότητες που παρέχει σε κοινωνικό επίπεδο (διαμετακόμιση ασθενών, κάλυψη εκτάκτων αναγκών, μεταφοράς αγαθών ή πρώτων υλών, κ.ο.κ.).

Ο κ. Γκόβας έδωσε αναλυτικά στοιχεία σε σχέση με τις παραπάνω δυνατότητες, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα πλάνα σύνδεσης των κυριότερων σημείων του νομού Λασιθίου (Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος), είτε μεταξύ τους, είτε με άλλους τουριστικούς προορισμούς, είτε ακόμη και νησιά των Κυκλάδων, όπως π.χ. η Σαντορίνη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νομός Λασιθίου προσφέρεται για την ανάπτυξη αυτού τους είδους μεταφοράς δεδομένου πως διαθέτει μεγάλο και κυρίως ποιοτικό τουριστικό ρεύμα, η δε γεωγραφία του είναι τέτοια που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κατασκευή ασφαλών υδατοδρόμιων.  

Η σύνδεση των μοναδικής ομορφιάς προορισμών που διαθέτει θα ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα του Νομού Λασιθίου ως έναν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News