default-image

Ετοιμάζει… καμπάνες η ΟΥΕΦΑ

Ποδόσφαιρο
Ετοιμάζει… καμπάνες η ΟΥΕΦΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πρόκειται να αφήσει ατιμώρητα τα όσα έγιναν στο παιχνίδι Σερβία-Αλβανία για τα προκριματικά του EURO 2016 η ΟΥΕΦΑ με την πειθαρχική επιτροπή να κινείται άμεσα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Οι πολύχρονες πολιτικές διαφορές μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας επισκίασαν την μεταξύ τους αναμέτρηση που, λόγω επεισοδίων, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι πέταξε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν με την σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας". Το περιστατικό προκάλεσε έξαρση επεισοδίων βίας μέσα στο γήπεδο αλλά και στις κερκίδες.

Ο διαιτητής Μάρτιν Άτκισον διέκοψε αμέσως τον αγώνα περιμένοντας να πέσει το ιπτάμενο αντικείμενο από το οποίο κρεμόταν το επίμαχο λάβαρο.

Ο Αλεξάντρ Μίτροβιτς της Σερβίας την κατέβασε και τότε ξεκίνησαν όλα. Οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του το πάρουν. Άρχισαν διαπληκτισμοί ενώ μία ομάδα φιλάθλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν φύγουν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ αναλαμβάνει δράση και αναμένεται να τιμωρήσει τις δύο ομάδες. Η Σερβία είναι υπότροπη για επεισόδια και ρατσισμό σε προηγούμενους αγώνες της ενώ και η Αλβανία αναμένεται να τιμωρηθεί αυστηρά.

Οι παίκτες της Αλβανίας εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο και αρνήθηκαν να επιστρέψουν μετά από επίθεση που δέχτηκαν από εξαγριωμένους οπαδούς της Σερβίας, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και χτυπούσαν Αλβανούς παίκτες.

Ο Μίσελ Πλατινί δήλωσε για τα επεισόδια: "To ποδόσφαιρο υποτίθεται ότι πρέπει να ενώνει τους λαούς και δεν θα πρέπει να τους χωρίζει. Τα επεισόδια στο Βελιγράδι είναι αδικαιολόγητα".

Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ δήλωσε σχετικά: "Το ποδόσφαιρο δεν είναι χώρος για να περνάνε πολιτικά μηνύματα. Καταδικάζω τα επεισόδια".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News