default-image

Σε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καλεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Κρήτη
Σε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καλεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απεργία-αποχή από την αξιολόγηση απαντά η ΕΛΜΕ βάσει ομόφωνης απόφασής της και καλεί το σύνολο του κλάδου, σχολικούς συμβούλους, διευθυντές, εκπαιδευτικούς, να μη συμμετέχουν σε καμιά τέτοιου είδους διαδικασία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου με ομόφωνη απόφασή του στις 13/10/2014 καλεί τους συναδέλφους, στα πλαίσια της απόφασης της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών του Δημοσίου για απεργία-αποχή, να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.

Καλούμε το σύνολο του κλάδου, σχολικούς συμβούλους, διευθυντές, συναδέλφους να υλοποιήσει την παραπάνω απόφαση.  

Πρακτικά μέτρα υλοποίησης της παραπάνω απόφασης.

Α) Να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου για τον προγραμματισμό δράσης .

Β) Με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή ο σύλλογος διδασκόντων  θα απέχει από οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης.  

Γ) Η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων των σχολικών μονάδων για τον προγραμματισμό δράσης με βάση τις παραπάνω αποφάσεις να είναι η ακόλουθη. "Ο προγραμματισμός δράσης δεν εντάσσεται σε καμία διαδικασία αξιολόγησης (αυτo-αξιολόγηση, ατομική αξιολόγηση - εξωτερική αξιολόγηση).

Ο σύλλογος δεσμεύεται ότι ο προγραμματισμός δράσης δεν αναρτάται σε κανένα site αξιολόγησης της σχολικής μονάδας ούτε γίνεται αντικείμενο αξιολόγησης από οποιοδήποτε φορέα ή μηχανισμό αξιολόγησης.

Στα πλαίσια υλοποίησης της παραπάνω απόφασης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί σε συνάντηση:

1. Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου όλους τους συναδέλφους, συνδέσμους σχολείων σε συνάντηση στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου στις 7:30 μ.μ.

2. Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου καλεί τους διευθυντές των σχολείων του νομού, στο 3ο ΓΕΛ στις 7:30 μ.μ.

3. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου καλεί τους σχολικούς συμβούλους όλων των ειδικοτήτων, στο 3ο ΓΕΛ στις 7:30 μ. μ.».

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί:

* Τους διευθυντές-συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ανάρτηση του προγραμματισμού δράσης στο Παρατηρητήριο Αξιολόγησης.

* Τις σχολικές μονάδες, τους σχολικούς συμβούλους να μην προχωρήσουν μονομερώς σε υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης πριν καν συμμετέχουν στις παραπάνω προγραμματισμένες συναντήσεις, που μπορεί να διαμορφώσουν και νέες αποφάσεις για την υλοποίηση της απεργίας-αποχής.  

Παράλληλα όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, «και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν καθολικά στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ.

Ήδη, πάνω από 20 Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει, όπως και η ΟΛΜΕ, απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης με εξώδικα που έχουν αποστείλει στα αντίστοιχα υπουργεία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δύο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ με κοινές αποφάσεις και κοινό πρόγραμμα δράσης.  

• Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αξιολόγησης!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News