default-image

Πράσινο φως για τον οικοδομικό συνεταιρισμό εμπόρων

Κρήτη
Πράσινο φως για τον οικοδομικό συνεταιρισμό εμπόρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο παραθεριστικός οικοδομικός συνεταιρισμός των εμπόρων του νομού Ηρακλείου, αφού είχε κολλήσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες επί 22 χρόνια και από τότε έχει αλλάξει 5 φορές τουλάχιστον ο τρόπος έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των μελετών. Ωστόσο, ήρθε η ώρα της δικαίωσης και πήρε το πράσινο φως για να ξεκινήσει, αφού απομένει μόνο η έγκριση από το ΣτΕ.

Πιο αναλυτικά, πράσινο φως πήρε ο παραθεριστικός οικοδομικός συνεταιρισμός του νομού Ηρακλείου στην περιοχή Μίλατος-Σίσι. Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου μπήκε και η τελευταία υπογραφή από τεχνικής και πολεοδομικής πλευράς και αυτό που μένει είναι να εγκριθεί και από το ΣτΕ.

Είναι ένα έργο που θα δώσει ανάσα όχι μόνο σε οικοδόμους, αλλά και σε άλλους τομείς, ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένα εγχείρημα.

Εντωμεταξύ, κι άλλοι συνεταιρισμοί διεκδικούν τέτοιου είδους εγχειρήματα, με τη γραφειοκρατία να τους εμποδίζει σε πολλές περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 600 σπίτια περίπου θα οικοδομηθούν μέσα στα 629 στρέμματα, δίνοντας ανάσα στην οικοδομική δραστηριότητα του νησιού, αλλά και σε πολλούς ακόμα κλάδους, δεδομένου ότι τα χέρια που θα δουλέψουν για να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο θα είναι πολλά.

Ωστόσο, για να ξεκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 70% των έργων υποδομής, με βάση τη νομοθεσία. Τώρα γίνονται κινήσεις ώστε να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο και να μπορέσει να ξεκινήσει το χτίσιμο, όταν θα διανοιχτούν απλώς οι δρόμοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News