default-image

Η διάβρωση απειλεί τις ακτές της Κρήτης

Η διάβρωση απειλεί τις ακτές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στην Κρήτη το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών που "εξαφανίζει" μεγάλα τμήματα παραλιών, με το ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων σε σχετική ημερίδα που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων.

Στιγμιότυπο από την ημερίδα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" είναι η περιοχή του Κοκκίνη Χάνι, η περιοχή του Πλατανιά και η περιοχή στο Καστέλι Κισσάμου, ενώ μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται εδώ και αρκετά χρόνια στον Κερατόκαμπο και σε παραλίες στη νότια Κρήτη.

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών οφείλεται στην κατασκευή άστοχων λιμενικών έργων που έγιναν χωρίς τις αναγκαίες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αλλά και στην κατασκευή φραγμάτων όπως δήλωσε ο διευθυντής της Δ/νσης ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης Μανόλης Μαυράκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε επίπεδο νησιού προκειμένου να προσδιοριστούν οι περιοχές στις οποίες απαιτούνται λιμενικά έργα και άλλες παρεμβάσεις.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις ο κ. Μαυράκης επεσήμανε ότι μπορεί να είναι ήπιες, όπως η μεταφορά άμμου καθώς και η κατασκευή έργων όπως ύφαλοι, κυματοθραύστες κ.ά.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News