Ειδήσεις

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό της Κρήτης

Συνάντηση ανάμεσα στα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του νησιού και στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Χανιά με στόχο την επισφράγιση της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κρήτη. Σε κλίμα αισιοδοξίας υπεγράφη και συμφωνητικό της συνεργασίας που χαρακτηρίστηκε μοναδική και ευκαιρία για την πολυπόθητη ανάπτυξη στο νησί.  

Όπως τονίστηκε, το νησί διαθέτει ικανότατους επιστήμονες και ερευνητικό δυναμικό. Η αξιοποίηση των δράσεών τους θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στο άνοιγμα θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα "Ν.Κ.", σκοπός είναι η δημιουργία ενός σχήματος  που θα στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις με ένα νέο σύγχρονο τρόπο, θα δώσει πνοή στην ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και θα βοηθήσει στην παραγωγή και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών από τους νέους.

Η καινοτομία, όπως τονίστηκε, δε θα έγκειται μόνο στον τρόπο διαχείρισης των δημόσιων, ευρωπαϊκών αλλά και ιδιωτικών κονδυλίων, αλλά και στο γενικό στόχο, που δεν είναι άλλος από τη στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων.

Πιο καινοτόμα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι η προώθηση της δημιουργίας συστάδων επιχειρήσεων κυρίως στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό αλλά και τον πολιτισμό.

Του Σταύρου Μουντουφάρη

Σχόλια