default-image

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για τους κόμβους της Αγ. Πελαγίας

Κρήτη
Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για τους κόμβους της Αγ. Πελαγίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη προκάλεσαν οι εικόνες από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους δύο κόμβους εισόδου από τον ΒΟΑΚ στην Αγία Πελαγία οι οποίες όπως είχε αναδείξει η "ΚΡΗΤΗ TV" στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι κόμβοι αποτελούν σημεία παγίδες για τους διερχόμενους οδηγούς και πόσο μάλλον τους θερινούς μήνες. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση του απαιτούμενου έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, ενώ όπως τόνισε σε τοπικούς φορείς θα επισκεφτεί και ο ίδιος τα σημεία κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες.    

Εικόνες ντροπή, Εικόνες που δείχνουν την παγίδα θανάτου στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελάγιας. Είναι οι εικόνες που κινητοποίησαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δεσμευτεί για τη δημοπράτηση του έργου για την διαμόρφωση των κόμβων ώστε να μην αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Παράλληλα όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός στους Βασίλη Κεγκέρογλου, Λευτέρη Αυγενάκη και Κώστα Μαμουλάκη, που έδωσαν το "παρών" στη σχετική συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες οπότε και θα φτάσει στην Κρήτη θα επισκεφτεί ο ίδιος τα επίμαχα σημεία για να διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1, 5 εκατομμυρίων ευρώ με τη σχετική μελέτη να είναι έτοιμη και να εκκρεμούν μονάχα κάποια περιβαλλοντικά στοιχεία επιπλέον. Την ίδια ώρα παραμένει πάγιο αίτημα της Κρήτης μία ολοκληρωμένη διαμόρφωση του ΒΟΑΚ

Και ενώ το υπουργείο Υποδομών βλέπει με θετικό μάτι την επιθυμία της Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει τον ΒΟΑΚ μέσω προγράμματος με την ονομασία "Πληρωμές διαθεσιμότητας χωρίς διόδια", το θέμα των διοδίων παραμένει ανοικτό για την ηγεσία του.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, το σχέδιο του επιχειρησιακού προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει μόνο τη συγχρηματοδότηση της κατασκευής των τμημάτων Γούρνες - Χερσόνησος και Πάνορμος - Εξάντης, τα οποία έχουν πρόσφατα δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί, καθώς και τη β' φάση του τμήματος Αγία Βαρβάρα - Αγίοι Δέκα (Καστέλι) του κάθετου οδικού άξονα Ηράκλειο - Μεσσαρά. Έτσι το συνολικό ποσόν θα φθάσει τα 125 εκατ. ευρώ.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News