Ειδήσεις

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Κ. Δαμαβολίτη

Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα.

Ο κ. Δαμαβολίτης, αφού επισημαίνει ότι ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας δεν πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια της μνημονιακής προσαρμογής, τονίζει ότι ορθώς επιλέχθηκε η Ιεράπετρα για τη σύσταση της συγκεκριμένης σχολής, αφενός γιατί το επιστημονικό της περιεχόμενο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα, αφετέρου γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Διερωτάται όμως πώς είναι δυνατόν το τμήμα να είναι έτοιμο για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, αφού δεν έχει εγκριθεί ούτε ο διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ούτε ο προϋπολογισμός 1εκ ευρώ, για τον απαραίτητο εξοπλισμό των εργαστηρίων. Έτσι με την υπ' αριθμ. πρωτ. 3615/14-10-2014 κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

«Μήπως αναβάλλεται εντέχνως τη λειτουργία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα;

Αν όχι, πώς προτίθεται ο υπουργός, να το αποδείξει εμπράκτως;».

Για τη δημιουργία κέντρου "Αριστοτέλη" στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Οκ. Δαμαβολίτης, υπέρμαχος της ανάπτυξης που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και αξιοποιεί την ιστορία μας, προτείνει τη δημιουργία Κέντρου "Αριστοτέλη" στην Ιερισσό Χαλκιδικής, αντί των προτεινόμενων σχεδίων εξόρυξης χρυσού.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εταιρείας για εξόρυξη χρυσού με χημική μέθοδο, η οποία έχει καταστρεπτικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

«Πρόκειται για μη βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζει ο κ. Δαμαβολίτης, και αντί αυτού προτείνει τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Ιερισσού είναι η γενέτειρα του σπουδαίου φιλοσόφου της αρχαιότητας Αριστοτέλη και ταυτόχρονα αποτελεί πέρασμα για τους πιστούς προς το Άγιον Όρος, δημιουργώντας έτσι σύνδεση δύο οικουμενικών συμβόλων, του Ελληνισμού με το Χριστιανισμό.

Συνεπώς, το Κέντρο "Αριστοτέλη", εκτός του ότι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς απ' όλο τον κόσμο να μελετούν τα κείμενα του Αριστοτέλη στα μέρη όπου έζησε. Ταυτόχρονα, άνθρωποι που αναζητούν την πνευματικότητα του Αγίου Όρους, θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να επισκέπτονται την πόλη και το Κέντρο, συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη της περιοχής. Η πρόταση του βουλευτή αποτελεί και το περιεχόμενο της υπ' αριθμ. πρωτ. 3616/14-10-2014 ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.

Σχόλια