default-image

Αυτά είναι τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο

Πολιτισμός
Αυτά είναι τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα έξυπνο infographic ανακοίνωσε το jaredfanning.com τη λίστα με τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου. Τα στοιχεία προκύπτουν συνδυαστικά από το τύπωμα και τις πωλήσεις κάθε βιβλίου τα τελευταία 50 χρόνια και αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις προτιμήσεις μας.

Στην κορυφή με διαφορά βρισκόταν πάντα και βρίσκεται ακόμα η Αγία Γραφή. Η "ιστορία του κόσμου" κατά τον Χριστιανισμό δεν έχει αποτελέσει μόνο αντικείμενο εξοικείωσης με τη θρησκεία αυτή αλλά και αντικείμενο μελέτης με αποτέλεσμα να έχει πουλήσει πάνω από 3.900 εκ αντίτυπα τα τελευταία 50 χρόνια!

Ακολουθεί το "Αποφθέγματα του Μάο Τσε Τουνγκ" γνωστό και ως Κόκκινο Βιβλιαράκι με 820 εκ. αντίτυπα.

Στις θέσεις 3 και 4 συναντάμε αντίστοιχα την εφταλογία του Χάρι Πότερ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών γεγονός που αποδεικνύει πως μπορεί πολλοί να μειώνουν την λογοτεχνία της φαντασίας ως "παιδική" όμως η επιρροή της είναι πολύ βαθύτερη απ'ότι νομίζουμε.

Τρία ακόμα βιβλία της λίστας, ο Αλχημιστής, η τριλογία Twilight και ο Κώδικας Ντα Βίντσι φανερώνουν την αγάπη του ανθρώπου για κάθε λογής σύγχρονο παραμύθι ενώ δύο κλασικά κλασικά αριστουργήματα συμπληρώνουν τις θέσεις 8 και 10.

Πέντε από τα βιβλία της λίστας έχουν γίνει ευρέως γνωστά μέσα από τις ταινίες που ενέπνευσαν κάτι που μάλλον δηλώνει την τεράστια επιρροή του κινηματογράφου στον πολιτισμό των τελευταίων 50 ετών.

Πηγή: ilovestyle.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News