default-image

"Δεν έχει νόημα η έξοδος από τα μνημόνια"

Κρήτη
"Δεν έχει νόημα η έξοδος από τα μνημόνια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι λάθος η πρόωρη έξοδος από τα μνημόνια. Πρώτον, επειδή οι αγορές θα μας δανείσουν από ακριβά ως πολύ ακριβά και σίγουρα ακριβότερα από όσο μας κοστίζει σήμερα το πρόγραμμα στήριξης και, δεύτερον, επειδή παραδίδουμε στα χέρια κερδοσκόπων και άλλων τη χώρα μας ως εργαλείο πίεσης προς την Ε.Ε.», επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο διευθυντής του Capital.gr Θανάσης Μαυρίδης.

Όπως άλλωστε επισημαίνει και στο άρθρο του στο site του Capital, «ειδικά το τελευταίο μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ζημιογόνο για τα συμφέροντα της χώρας...

Η κυβέρνηση πιστεύει ίσως ότι με μια ηρωική έξοδο από τα μνημόνια θα πετύχει να πείσει κάποιους ανεξάρτητους σήμερα βουλευτές να στηρίξουν την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο διεθνής παράγοντας διαφωνεί έντονα με αυτό το ενδεχόμενο και το έχει δείξει με κάθε ευκαιρία. Τόσο οι δηλώσεις Ντράγκι όσο και οι επισημάνσεις Λαγκάρντ πιστοποίησαν την πεποίθηση του διεθνούς παράγοντα ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να βγει από τα μνημόνια ή να απορρίψει κάθε είδους βοήθεια.

Και σε αυτό έχουν πέρα για πέρα δίκιο. Το μνημόνιο δεν ήταν κάτι άλλο από το χρόνο που ζητούσε να κερδίσει η χώρα για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις όμως δεν προχώρησαν και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τα αδιέξοδά μας. Το θέμα, επίσης, είναι ότι η έννοια "μεταρρύθμιση" έχει τόσο πολύ κακοποιηθεί που έχει χάσει την πρωτογενή αξία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News