Ειδήσεις

Με προβλήματα προχωρούν τα έργα σε Μ. Αλεξάνδρου και Ανάληψη

Ξεμπλόκαραν αλλά προχωρούν... αγκομαχώντας τα έργα του Δήμου Ηρακλείου τα οποία υλοποιούνται από το ΕΣΠΑ μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκτέλεση των εν λόγω έργων, που βρέθηκαν προ ημερών στη δίνη πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης, εξέτασε από κοντά χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασιλής Λαμπρινός. Ο οποίος επισκέφτηκε τα εργοτάξια συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη.

Ο κ. Λαμπρινός πήγε πρώτα στο έργο ανάπλασης της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο τμήμα από την οδό Ιερολοχιτών μέχρι τη λεωφόρο Ιωνίας, όπου μίλησε με τον εργολάβο αλλά και κατοίκους της περιοχής. Τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σταματήσει από τον Αύγουστο λόγω καθυστέρησης εκταμίευσης των χρημάτων. Ήδη η ΕΕΤΑΑ έχει στείλει τις σχετικές πιστώσεις και ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από το ελληνικό Δημόσιο, προκείμενου να γίνουν οι πληρωμές για τους πρώτους λογαριασμούς.

Ο εργολάβος είπε στο δήμαρχο ότι από τη στιγμή που θα πάρει τα πρώτα χρήματα μέσα σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί αυτό τμήμα του δρόμου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε να επισπεύσει όσον το δυνατόν τις εργασίες προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα με τον ερχομό του χειμώνα και να μπορούν οι κάτοικοι να μπαίνουν στα σπίτια τους με ασφάλεια, χωρίς να περπατούν πάνω σε χώματα και χαλίκια.

Ακολούθησε επίσκεψη στο έργο ανάπλασης της πλατείας και των δρόμων της Ανάληψης, όπου ο εργολάβος πληρώθηκε πριν λίγες μέρες και ξεκίνησε ξανά τις εργασίες. Εκεί διαπιστώθηκε αστοχία της μελέτης όσον αφορά στις πλάκες επίστρωσης και αποφασίστηκε, επειδή το έργο στο συγκεκριμένο τμήμα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 18%, να σταματήσει η τοποθέτηση των συγκεκριμένων πλακών μέχρι να επιλεγούν άλλες. Παράλληλα όμως θα προχωρήσουν οι υπόλοιπες εργασίες όπως προβλέπονται από τη μελέτη.

Στην Ανάληψη βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της γειτονιάς που περπάτησαν μαζί με τον κ. Λαμπρινό τα στενά σοκάκια όπου γίνονται τα έργα και τον ενημέρωσαν και για άλλα ζητήματα της περιοχής τους.

Του Μπάμπη Σαββίδη

Σχόλια