Ειδήσεις

Έρχεται το bic Κρήτης

Άρωμα Ευρώπης και στην Κρήτη, όπου δημιουργούνται τα λεγόμενα BIC - Κέντρα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας - με την αρχή να γίνεται στην Ιεράπετρα, όπου εκεί, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και επιχειρηματίες της Κρήτης σύστησαν Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με αρχικό κεφάλαιο 400.000 ευρώ.

Στόχος όλων των εμπλεκομένων, η ανάπτυξη του τόπου, καθώς θα επιτυγχάνεται άμεση και έγκυρη πληροφόρηση από την Ευρώπη σε αρκετά ζητήματα που αφορούν αγρότες και επιχειρηματίες, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια, αν και Ευρωπαίοι πολίτες, δεν είχαν τις ίδιες δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες.

Πέρα από τις πολύτιμες γνώσεις θα έχουν λόγο και στη διαμόρφωση πολιτικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετές δεκαετίες, για να λειτουργήσουν στη χώρα μας Κέντρα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, τα οποία εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο ιδρύθηκε το 1984 από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος.

Μετά από καθυστέρηση… χρόνων, έρχεται και στο νησί μας, το ΒIC Κρήτης - Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ιεράπετρα, το οποίο στεγάζεται στο Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Στόχος είναι η ενημέρωση τόσο των αγροτών όσο και επιχειρηματιών απευθείας από την Ευρώπη προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορέσουν να βγουν από το αδιέξοδο, αλλά και την άγνοια πολλές φορές σε βασικά ζητήματα, όπως η προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μετά την Αττική και την Ήπειρο, δημιουργήθηκε το bic Κρήτης, με την αρχή να γίνεται στην Ιεράπετρα μέσω της αστικής εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην οποία συμμετέχουν το ΙΤΕ, το ΤΕΙ, το Επιμελητήριο Λασιθίου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και η Παγκρήτια Τράπεζα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθούν παραρτήματα σε όλη την Κρήτη, ενώ στις 16 του μηνός, τα ιδρυτικά μέλη της αστικής εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα παρουσιάσουν το όλο εγχείρημα στην τοπική κοινωνία.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια