default-image

Απολαμβάνοντας τα αστέρια

Επιστήμη
Απολαμβάνοντας τα αστέρια

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν κατεβάσει τη νέα εφαρμογή που έχει βγάλει το αστεροσκοπείο στην Ατακάμα της Χιλής δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού.

Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάσουν εικόνες που έχουν ληφθεί από το διάσημο αστεροσκοπείο στη βόρεια Χιλή και να αναγνωρίσουν αστερισμούς, αστέρια και πλανήτες, από τους πλέον δημοφιλείς έως τους άγνωστους στο ευρύ κοινό.

Η δημοφιλία της εφαρμογής είναι τέτοια που έχει κατεβαστεί από χρήστες σχεδόν από κάθε γωνιά του κόσμου. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αστρονομικό ημερολόγιο με τα ουράνια φαινόμενα, όπως οι εκλείψεις, οι βροχές διαττόντων και οι ευθυγραμμίσεις πλανητών.

Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι το αστεροσκοπείο στην έρημο Ατακάμα βρίσκεται σε μια από τις πιο καλές για παρατήρηση θέσεις στον κόσμο με το 70% των παγκόσμιων  επίγειων αστρονομικών παρατηρήσεων να γίνονται από εκεί.

Σημειώνεται ότι το Αστεροσκοπείο, γνωστό ως ALMA είναι μια διεθνής συνεργασία μεταξύ Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και Ιαπωνίας.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News