Ειδήσεις

Ψήφισε το 70% των γιατρών

Έκλεισαν στις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας  οι κάλπες που άνοιξαν το πρωί της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου και Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και ξεκινάει η διαδικασία της καταμέτρησης.Συνολικά από τους 1.439 γιατρούς ψήφισαν 1.095 αριθμός που θεωρείται ιδαίτερα ενθαρρυντικός και δείχνει επιθυμία για συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων.Το πρόσωπο που θα πάρει τα ηνία του Ιατρικού Συλλόγου καλείται να χειριστεί σοβαρά ζητήματα, όπως τα προβλήματα των γιατρών, την έλλειψη προσωπικού σε υπηρεσίες και νοσηλευτικά ιδρύματα και την υποβάθμισή τους που θέτει ακόμη και σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.  

Σε αντίπαλα στρατόπεδα

Εκείνο, όμως, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι ότι ουσιαστικά δύο πρόσωπα που υπήρξαν άλλοτε στενοί συνεργάτες, από τη θέση του προέδρου και γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, οι κύριοι Βαβουρανάκης και Πασπάτης, σήμερα βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο κ. Βαβουρανάκης ως επικεφαλής της "Δύναμης Υγείας" και ο κ. Πασπάτης ως αναπληρωματικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής στο συνδυασμό του κ. Κοχιαδάκη.

Οι συνδυασμοί

Αναλυτικά οι συνδυασμοί που διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών είναι: Η «Ανανεωτική Κίνηση Γιατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Κοχιαδάκη, η «Ανατροπή -Ενωτική Κίνηση» για αλλαγή στον Ιατρικό Σύλλογο με επικεφαλής τον Ηλία Σανιδά, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» που επισήμως δεν έχει παρουσιάσει υποψήφιο και η «Δύναμη Υγείας» με επικεφαλής τον Χάρη Βαβουρανάκη. Υποψήφιος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ο Μανώλης Καναβάκης.

Να τονιστεί ότι στις κάλπες κλήθηκαν να προσέλθουν 1.439 γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου οι οποίοι έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις  από τους συνολικά 2.208.

Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται 13 άτομα και  για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 12.

Της Φιλίας Σαριδάκη

Σχόλια