default-image

Πυροβόλησαν σκυλάκι την ώρα της βόλτας με τον ιδιοκτήτη του!

Πυροβόλησαν σκυλάκι την ώρα της βόλτας με τον ιδιοκτήτη του!

Αποτροπιασμό προκαλεί άλλο ένα περιστατικό βαναυσότητας με θύμα ένα τετράποδο, το οποίο αποκαλύπτει μέσα από την ιστοσελίδα του το Σωματείο "Ζωόφιλη Δράση".

Όπως αναφέρει το Σωματείο, το σκυλάκι που πυροβολήθηκε στις Αρχάνες το πρωί της Δευτέρας δεν ήταν αδέσποτο, ενώ μάλιστα συνοδευόταν από την ιδιοκτήτριά του. Το Σωματείο κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να ενημερώσει τις Αρχές, ώστε ο υπεύθυνος να μη μείνει ατιμώρητος.

Όπως αναφέρει στο site της η Ζωόφιλη Δράση, «σε ένα τόσο όμορφο και πολιτισμένο τόπο όπως οι Αρχάνες Ηρακλείου είναι απαράδεκτο να πυροβολούνται σκυλάκια και μάλιστα δεσποζόμενα ενώ βρίσκονται βόλτα με τον ιδιοκτήμονά τους. Το γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγο στην περιοχή Φουρνί. Αναζητούμε πληροφορίες για τον "καραγκιόζη" που πυροβόλησε το σκυλάκι της φωτογραφίας που έκανε βόλτα με τη μαμά του. Δεν πρέπει να γλιτώσει, πρέπει να τιμωρηθεί».

Αρνητική πρωτιά

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Κρήτη αποδεικνύεται "πρωταθλήτρια" αλλά με αρνητική έννοια, αφού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περιοχών όπου καταγράφονται οι περισσότεροι βασανισμοί ζώων. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγγελθεί σε Αττική και Κρήτη. Στο νησί μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα περιστατικά είναι 102 το 2103 και 79 τη φετινή χρονιά, αλλά εκτιμάται ότι ανεπίσημα είναι πολύ περισσότερα...

Τα καταγγελθέντα περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων το 2013 ανέρχονται σε:

Αν. Μακεδονία-Θράκη

Β. Αιγαίο

Δ. Μακεδονία

Κεντρική Μακεδονία

Δυτική Ελλάδα

Ιόνια Νησιά

Ν. Αιγαίο

Στερεά Ελλάδα

Το 2014 τα αντίστοιχα καταγγελθέντα περιστατικά είναι:

Αν. Μακεδονία-Θράκη

Β. Αιγαίο

Δ. Μακεδονία

Κεντρική Μακεδονία

Δυτική Ελλάδα

Ιόνια Νησιά

Ν. Αιγαίο

Στερεά Ελλάδα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News