Ειδήσεις

Νέο σοκ από παιδόφιλο καθηγητή στην Κρήτη

Με το ερώτημα της οριστικής απομάκρυνσής του από τη σχολική κοινότητα έφτασε στο Ηράκλειο, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης, ο φάκελος καθηγητή από τα Χανιά, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που μεταξύ άλλων τον έφεραν να έχει παρενοχλήσει ανήλικα παιδιά.  

Ο εκπαιδευτικός έχει ήδη τεθεί σε αργία εδώ και ένα περίπου μήνα ενώ την υπόθεση διερευνούν οι εκπαιδευτικές αλλά και αστυνομικές Αρχές.

Η εντολή στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης δόθηκε από την Εισαγγελία, ενώ το επόμενο διάστημα και μετά το πειθαρχικό συμβούλιο θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τον καθηγητή.

Ενημερωμένο για τις εξελίξεις είναι και το υπουργείο Παιδείας, που έχει ζητήσει τα περιστατικά αυτά να ελέγχονται με μεγάλη προσοχή και να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Η "παιδόφιλη" πάντως στάση του καθηγητή, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καταγγέλθηκε από το ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον, αφού αφορούσε σε ανήλικα παιδιά-συγγενείς, έχει κινητοποιήσει ήδη και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, που έχει πραγματοποιήσει σχετική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκείνο πάντως που διευκρινίζουν οι γνωρίζοντες είναι ότι δεν είχε παρατηρηθεί κάποιο περιστατικό ενόχλησης μαθητή μέσα στο σχολείο που δίδασκε ο συγκεκριμένος καθηγητής.

Σχόλια