default-image

Βίντεο των τζιχαντιστών με τις μάχες μέσα στο Κομπάνι

Κόσμος
Βίντεο των τζιχαντιστών με τις μάχες μέσα στο Κομπάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το 40% της πόλης Κομπάνι στη Συρία να βρίσκεται πλέον στα χέρια των τζιχαντιστών και με περισσότερους από 700 Κούρδους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- να παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι σκληροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο μέσα από τους δρόμους της βομβαρδισμένης πόλης. Την ίδια ώρα κουρδική πηγή ανέφερε ότι Κούρδοι μαχητές που υπερασπίζονται το Κομπάνι κατάφεραν να απωθήσουν επτά επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις παρακάτω εικόνες από το Κομπάνι, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, απεικονίζονται τζιχαντιστές να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον διάφορων στόχων -οι οποίοι δε διακρίνονται- με πολυβόλα πίσω από κτίρια.

Το νέο προπαγανδιστικό βίντεο του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται, μάλιστα, πως έχει τραβηχτεί από επαγγελματία, ενώ σε μια τρομακτική σκηνή μπορεί κανείς να δει έναν από τους τρομοκράτες να επιτίθεται με μια ρουκέτα, ενώ άλλοι μαχητές σέρνονται στο έδαφος, κινούμενοι προς το κέντρο της πόλης.

Στο Κομπάνι, οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι βιασμοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινό φαινόμενο, ενώ ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι και οι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Στέφαν Ντε Μιστούρα, ο οποίος είπε την Παρασκευή από τη Γενεύη πως οι άμαχοι που παραμένουν στην περιοχή θα σφαγιαστούν από τους ακραίους ισλαμιστές, αν καταληφθεί το Κομπάνι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με την προέλαση των εξτρεμιστών στη Συρία «μία από τις χειρότερες γενοκτονίες του 20ού αιώνα»!

Στο παρακάτω βίντεο το οποίο έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές απεικονίζεται το βομβαρδισμένο Κομπάνι να φλέγεται!

Επτά επιθέσεις των Τζιχαντιστών απέκρουσαν οι Κούρδοι

Εντωμεταξύ, οι Κούρδοι μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι στη Συρία κατάφεραν να απωθήσουν επτά επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, δήλωσε κουρδική πηγή, ενώ τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές ενέτειναν τις επιθέσεις τους την Παρασκευή έχοντας δημιουργήσει μέτωπα νότια, δυτικά και ανατολικά του Κομπάνι, δήλωσε ο Κούρδος ακτιβιστής Φάρχαντ αλ Σάμι.

«Σημειώνονται σφοδρές μάχες γύρω από το Κομπάνι από όλες τις πλευρές, όμως οι σφοδρότερες σήμερα το πρωί είναι στα ανατολικά», είπε ο αλ Σάμι. «Το ΙΚ εξαπέλυσε μια ευρεία επίθεση από το νότιο τμήμα της πόλης σε μια προσπάθεια να προωθηθεί προς το κέντρο, όμως οι Κούρδοι μαχητές την απέτρεψαν έπειτα από σφοδρές μάχες», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν.

Χθες Παρασκευή οι τζιχαντιστές του ΙΚ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το γενικό επιτελείο των κουρδικών δυνάμεων στο Κομπάνι και επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους στο συνοριακό πέρασμα προς την Τουρκία, τη μοναδική οδό από την οποία τροφοδοτείται η πόλη.

Παράλληλα Κούρδοι μαχητές διεξήγαγαν «ειδικές επιχειρήσεις» στο ανατολικό τμήμα της πόλης, με στόχο να διεισδύσουν στις ζώνες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και να σκοτώσουν μέλη του ΙΚ προτού επιστρέψουν στις θέσεις τους. Εξάλλου ο Ισμάτ Χάσαν, επικεφαλής του συμβουλίου άμυνας της πόλης, δήλωσε στον κουρδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ουελάτι ότι οι μαχητές του κατάφεραν νωρίς σήμερα το πρωί να αποτρέψουν τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από μαχητές του ΙΚ στο κέντρο του Κομπάνι, μεταδίδει το newsit.gr.

Ο Άσια Αμπντουλά, συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Κούρδοι μαχητές «θα παραμείνουν ακλόνητοι για μήνες και (...) θα πολεμήσουν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός τους».

Στο μεταξύ, ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσε τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύχτας στον ανατολικό και νότιο τομέα του Κομπάνι, όπως επισήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Αμπντέλ Ράχμαν.

Αυτό είναι το «ισλαμικό κράτος» που ονειρεύονται οι τζιχαντιστές

Την ώρα, όμως, που οι τζιχαντιστές στη Συρία χτυπούν το Κομπάνι και στο Ιράκ φέρονται να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ένας νέος χάρτης κυκλοφορεί με τις χώρες που επιθυμεί να καταλάβει το ΙΚ, τον οποίο αναδημοσιεύει το protothema.gr.

Σύμφωνα με το χάρτη, μισή από την Αφρική, το 25% της Ασίας, αλλά και χώρες της Ευρώπης εκ των οποίων η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούν στόχο των εξτρεμιστών στο επεκτατικό πλαίσιο που θέλουν να εφαρμόσουν.

Μάλιστα, το ΙΚ μέσω τζιχαντιστικών ιστοσελίδων ανέφερε πως οι άνδρες του σκοπεύουν να καταλάβουν περιοχές όπως το Ιράκ, το Λεβάντε, την Υεμένη, το Κουρδιστάν, τον Καύκασο και άλλες.

Οι ακραίοι ισλαμιστές επισημαίνουν πως το ισλαμικό χαλιφάτο πρόκειται να χωριστεί σε διάφορες πολιτείες, η καθεμία από τις οποίες θα αποτελείται από ομάδες κρατών.

Στο μεταξύ, για την ενίσχυση του ιρακινού στρατού στην προσπάθειά του να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών, η Ισπανία πρόκειται να αποστείλει 300 στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον αγώνα κατά του ΙΚ.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις, ο ιρακινός στρατός «βρίσκεται σε δύσκολη θέση», ενώ επιχειρεί να "φρενάρει" τους εξτρεμιστές στα δυτικά της Βαγδάτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News