Ειδήσεις

Παρέμβαση Βορίδη στην "ΚΡΗΤΗ TV" για τα νοσοκομεία Λασιθίου

Την ώρα που η ανατολική Κρήτη θυμίζει "καζάνι που βράζει", με την υγεία να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί λόγω της υποβάθμισης των νοσοκομείων της, ρόλο "πυροσβέστη" ανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στην "ΚΡΗΤΗ TV" υποστήριξε ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και δεκάδες γιατροί έχουν πάρει ήδη το δρόμο για τη στελέχωση νοσοκομείων, εκ των οποίων οι 177 βρίσκονται ήδη στο πόστο τους.

Στα περιθώριο της συζήτησης, χθες βράδυ, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Μάκης Βορίδης, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", δήλωσε γνώστης των πραγμάτων για την κατάσταση που βιώνουν οι χιλιάδες κάτοικοι της ανατολικής Κρήτης μένοντας κυρίως στη συνάντηση που είχε προ ημερών με το δήμαρχο του Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Την ίδια ώρα ο ξεσηκωμός στο Λασίθι από τους κατοίκους δε λέει να κοπάσει μετά και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με επίκεντρο την υγεία που νοσεί, που πραγματοποίησε σύσσωμη χθες η κοινωνία και οι φορείς της περιοχής. Αγανακτισμένοι ο κάτοικοι βροντοφώναξαν τα αιτήματά τους, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, για να σταματήσει η κοροϊδία με τα σχέδια υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Σε ανάλογη αγωνιστική ετοιμότητα και η Ιεράπετρα, με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα να ζητούν από το δήμαρχο, Θεοδόση Καλαντζάκη, να μεσολαβήσει άμεσα για συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και βουλευτές της Κρήτης προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς πάσα κατεύθυνση για τη στελέχωση των κλινικών και ειδικά της Παθολογικής, που παρά τις υποσχέσεις παραμένει κλειστή εδώ και δυο χρόνια .

Της Βάλιας Μπούη

Σχόλια