default-image

Χαρτιά για τη Σουηδία για τη 19χρονη Σύρια

Κρήτη
Χαρτιά για τη Σουηδία για τη 19χρονη Σύρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 19χρονης Doaa Al Zamel από τη Συρία, που έσωσε με ηρωική προσπάθεια τη μικρή Νάντια μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά της Μάλτας, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δρομολογούνται οι διαδικασίες προκειμένου η 19χρονη να ταξιδέψει από τα Χανιά, όπου και βρίσκεται, προς τη Σουηδία, όπως επιθυμεί, καθώς εκεί βρίσκονται μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να τακτοποιηθούν τα θέματα διαμονής αλλά και ευρύτερης υποστήριξης της 19χρονης Doaa Al Zamel από τη Συρία, που έσωσε με ηρωική προσπάθεια τη μικρή Νάντια μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά της Μάλτας, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες πρόσφυγες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μικρή Νάντια, ώστε να βρεθεί σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Όσον αφορά την Doaa Al Zamel, με δεδομένο ότι δικαιούται την υπαγωγή στο καθεστώς διεθνούς προστασίας, αναζητείται η καλύτερη λύση που θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που έζησε, ώστε να συνεχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη ζωή της με τους οικείους της. Σε κάθε περίπτωση, η Doaa έχει ήδη τεθεί υπό την προστασία του ελληνικού κράτους».

Να σημειωθεί πως με τη διαδικασία που προβλέπεται για την παροχή ασύλου και την αναγνώριση της 19χρονης ως πρόσφυγας, μέσω της υπαγωγής της σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, υπάρχει η δυνατότητα να της χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα από το ελληνικό κράτος, με τα οποία να μπορεί να ταξιδέψει στη Σουηδία, όπως είναι η επιθυμία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News