default-image

Δουλειά στην κοινωφελή εργασία για 2.750 Κρητικούς

Κρήτη
Δουλειά στην κοινωφελή εργασία για 2.750 Κρητικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 2.750 ανέρχονται τελικά τα εισιτήρια στην... εργασία - έστω βεβαίως για μερικούς μόνο μήνες και με μηνιαίες απολαβές κάτω των 500 ευρώ - που θα μοιραστούν σε ανέργους στην Κρήτη μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, που πανελλαδικά απευθύνεται σε 50.000 ανέργους.

Οι προκηρύξεις της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, με τον προϋπολογισμό του προγράμματος να ανέρχεται στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην παρέμβασή του στη σύνοδο κορυφής για την απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, αναφερόμενος συνολικά σε όλα τα προγράμματα που δρομολογεί το υπουργείο στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σε ό,τι αφορά την Κοινωφελή Εργασία, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απασχολήσει 50.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για πέντε ή και εξίμισι μήνες. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνουν, όπως και πέρυσι, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, ενώ οι προκηρύξεις θα εκδοθούν ανά φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει ξεχωριστή προκήρυξη και προθεσμία για τις αιτήσεις που αφορούν σε προσλήψεις στα σχολεία της χώρας, ενώ διαφορετική προκήρυξη θα βγει για τις προσλήψεις με πεντάμηνα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Η απασχόληση των ανέργων θα είναι, κατά κύριο λόγο, για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ το μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ το μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.

Οι ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι από την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ: Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι θέσεις ανά περιφέρεια

Από το συνολικό αυτό "πακέτο" των 50.000 προσλήψεων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας, στην Κρήτη, με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει, αναλογούν 2.750 προσλήψεις. Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων ανά περιφέρεια της χώρας θα είναι η εξής:

- Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 3.500 θέσεις.

- Θεσσαλία: 4.000.

- Ήπειρος: 2.000.

- Ιόνια Νησιά: 975.

- Δυτική Ελλάδα: 3.900.

- Πελοπόννησος: 2.500.

- Βόρειο Αιγαίο: 900.

- Κρήτη: 2.750.

- Κεντρική Μακεδονία: 10.000.

- Δυτική Μακεδονία: 1.200.

- Αττική: 15.000.

- Νότιο Αιγαίο: 1.275.

- Στερεά Ελλάδα: 2.000.

Του Μπάμπη Σαββίδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News