default-image

"Εκλογές το 2016-Έξοδος από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα"

Ελλάδα
"Εκλογές το 2016-Έξοδος από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα γίνουν «το 2016» παρείχε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στο περιστύλιο του κοινοβουλίου μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής είχε τονίσει ότι η έξοδος από το μνημόνιο μπορεί να πραγματοποιηθεί ενάμισι χρόνο νωρίτερα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «λίστα γάμου» το οικονομικό του πρόγραμμα.

«Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε στη Βουλή δε θα διαψευστούν. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι από τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκύπτει πως είναι ματαιότητα κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Ελάτε να βγάλουμε μαζί Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς θα το κάνουμε και χωρίς εσάς. Θα ήταν καλύτερα να το κάνουμε μαζί».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής πριν την ψηφοφορία, αποκαλώντας τον «μικρό Ναπολέοντα» για τα όσα είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι «αυτά είναι ντροπή και πολιτική αθλιότητα. Δεν καταφέρνετε όμως να τρομοκρατείτε τους βουλευτές. Εκτοξεύετε λάσπη στον ανεμιστήρα και όταν σας ρωτάμε ποιος, πότε, δεν κάνετε κουβέντα. Τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους έχετε εύκολους», τόνισε.

«Λίστα γάμου» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσίπρας έχει πρόγραμμα ή έχει όσα προγράμματα έχουν και οι συνιστώσες; Βρίσκονται σε μόνιμη σύγχυση. Βγάζουν μία τοξική γεύση αλαζονείας. Δεν μπορούν καν να μετρήσουν τις συνέπειες των προτάσεών τους. Αυτό που παρουσίασαν δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα είναι λίστα γάμου», είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Τι περιμένουν ότι θα εκβιάσουν την Ευρώπη για το χρέος; Αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι σύγκρουση από θέση απόλυτης αδυναμίας. Δεν έχουν καταλάβει ότι απέναντί τους δεν έχουν ορισμένες κυβερνήσεις αλλά 27 κοινοβούλια. Η αντιπολίτευση αγωνιά μήπως πετύχει η Ελλάδα. Φαντασιώνεστε την κυβέρνηση ενώ δεν έχετε ασκήσει το ρόλο σας ως αντιπολίτευση. Εμείς κλείσαμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν, εσείς είσαστε το παρελθόν».

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι «είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή», ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» και πως «δε θα επιτρέψουμε να ξανακυλήσει πίσω». «Ακούω», τόνισε, «το ένα ψέμα μετά το άλλο, τη μία λανθασμένη πρόβλεψη μετά την άλλη. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει τη σταθερότητα που χρειάζεται για να βγούμε στο ξέφωτο και όχι για να δημιουργείτε στους ξένους τις εντυπώσεις που σκοπίμως δημιουργήσατε σήμερα».

«Ενάμισι χρόνο νωρίτερα η έξοδος από το μνημόνιο»

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε παράλληλα ότι δε θα υπάρξει νέο μνημόνιο και ότι η έξοδος από το τρέχον πρόγραμμα μπορεί να γίνει ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «η Ελλάδα δε θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο, δε θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Δε χρειαζόμαστε καν τα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η στρατηγική μας. Φαίνεται και στη δήλωση της κ. Λαγκάρντ που είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και μπορεί να σταθεί μόνη της. Η κ. Λαγκάρντ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει κριθεί. Η αποσύνδεση δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις που εμείς προτείνουμε. Κάποιοι δεν το θέλουν, σκέφτονται τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους».

«Καταστροφή οι πρόωρες εκλογές»

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε επίσης «καταστροφικές τις πρόωρες εκλογές», καθώς, όπως είπε, «θα ακύρωναν την πορεία που έχει γίνει».

«Το συμφέρον της χώρας», τόνισε, «είναι η σταθερότητα και όχι η εκλογολογία και η αστάθεια. Αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν πρέπει να βάλλουμε μπουρλότο σε όλα. Είμαστε το μόνο προπύργιο σταθερότητας στον περίγυρό μας. Όσοι θέλουν πρόωρες εκλογές βλάπτουν το συμφέρον της χώρας. Ακούστηκε ότι καμαρώνετε για τις δημοσκοπήσεις. Πρώτον οι δημοκρατίες δεν κυβερνώνται από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τις εκλογές και θα γίνουν όταν προβλέπει το Σύνταγμα. Μην προεξοφλείτε την ψήφο του λαού, είναι αλαζονικό. Όταν η χώρα βγαίνει από την κρίση και έχει μπροστά της μόνο καλά γι' αυτό βιάζεστε να γίνουν εκλογές».

155 «ναι» - 131 «όχι» - Έρχονται νέες ζυμώσεις

Στη χθεσινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν υπήρξαν εκπλήξεις ούτε και απρόοπτα, καθώς οι 155 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψήφισαν - όπως αναμενόταν - στο σύνολό τους "ναι", ενώ, εκ των ανεξάρτητων, δύο ψήφισαν "παρών" και οι υπόλοιποι επέλεξαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

Οι δύο ανεξάρτητοι που δεν καταψήφισαν την κυβέρνηση (ο Γρηγόρης Ψαρριανός, που "φλερτάρει" εδώ και καιρό με την κυβερνητική πλειοψηφία, και η Κατερίνα Μάρκου) είναι λιγότεροι απ' όσους περίμεναν οι παράγοντες της κυβέρνησης, που τις προηγούμενες ημέρες θεωρούσαν ότι 5-7 από τους βουλευτές που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα θα επιλέξουν να δώσουν "ουδέτερη" ψήφο.

Τα 131 "όχι" προέρχονται από τους βουλευτές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ και Χ.Α., καθώς και όλους τους ανεξάρτητους, πλην των 2 που ψήφισαν "παρών", ενώ και ακόμη δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντοπούλου-Σταθάκης) με επιστολές τους δήλωναν ότι θα καταψήφιζαν την κυβέρνηση εφόσον ήταν παρόντες.

Πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις ζυμώσεις που ξεκινάνε άμεσα, καθώς κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι ανεξάρτητοι και από άλλα κόμματα άνοιξαν το θέμα της δημιουργίας "κυβέρνησης ειδικού σκοπού", με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η συζήτηση

Αν και η πρώτη μέρα της διαδικασίας κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, οι τόνοι έπεσαν τη δεύτερη ημέρα σε πιο "διαχειρίσιμα" επίπεδα και χθες στο κλείσιμο της συζήτησης οι τοποθετήσεις ήταν περίπου... υποτονικές. Όλα αυτά μέχρι το τέλος, όταν μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, ότι δε δεσμεύεται «από υπογραφές σε συνέχιση μνημονίου και λιτότητας», και μία αναφορά του πρωθυπουργού σε «συνιστώσες που κάνουν παρέα με τρομοκράτες» κόντεψαν να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Η αρκετά οξεία ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε ως εξής: «Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα γνωρίζει τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Για την εκλογή του ΠτΔ χωρίς ντροπή βάφτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος βουλευτής δεν είναι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Με αλαζονεία μικρού Ναπολέοντα βάφτισε εξωνημένους όσους βουλευτές σκοπεύουν να ψηφίζουν για ΠτΔ. Πρόκειται περί πολιτικής αθλιότητας. Μπορούν οι συνιστώσες σας να κάνουν παρέα με τρομοκράτες. Τη Βουλή δεν μπορείτε να την τρομοκρατείτε».

Και συνέχισε λέγοντας: «Με βρισιές και με λάσπες διάλογος δε γίνεται. Εγώ παλεύω κάθε μέρα σε χίλια μέτωπα, όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες, κ. Τσίπρα».

Και ακόμη είπε τα εξής: «Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει σε μια κυβέρνηση δημοκρατική τη σταθερότητα που χρειάζεται, για να κάνει τα τελευταία βήματα. Αλήθεια πρώτη, η Ελλάδα για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του 2015 θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Η οικονομία τραβάει προς τα πάνω. Τα προβλέπουν οι επίσημοι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ. Η ανεργία άρχισε να υποχωρεί με σημερινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Και θα υποχωρεί και τα επόμενα χρόνια».

«Το χρέος μας μειώνεται ονομαστικά. Θα αρχίσει να μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το χρέος μας είναι βιώσιμο. Ευτυχώς για την Ελλάδα είναι. Για το ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς είναι. Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Με την ψήφο εμπιστοσύνης και την εκλογή ΠτΔ θεμελιώνουμε το κλίμα σταθερότητας. Με την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα γίνεται μια χώρα φυσιολογική».

Ακόμη ο κ. Σαμαράς έκανε εκτεταμένη αναφορά στη νέα πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, στην ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τελική ομιλία του κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην περαιτέρω δέσμευση της χώρας με τετελεσμένα, τα οποία θα πρέπει να υποστεί και η επόμενη κυβέρνηση. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεσμευτεί από τέτοιες ενέργειες της κυβέρνησης: «Σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει συνέχεια μνημονίου και λιτότητας, εμείς δε θα βάλουμε την υπογραφή μας...».

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε και για ποιον λόγο ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας: «Προφανώς ο λόγος που εκτάκτως καλεί τους βουλευτές είναι ένας και μοναδικός: είναι η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα τεράστια αδιέξοδα και τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν στις θέσεις τους οι κυβερνήτες».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να εκπροσωπήσει τη μεσαία τάξη. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο Κοινοβούλιο τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Κάποιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην το ακούσει ο λαός μας στη ΔΕΘ. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το άκουσε και το αγκάλιασε ο λαός μας. Αυτή ήταν η στιγμή της κυβερνητικής κατάρρευσης».

Ευ. Βενιζέλος

O Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του πως η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει το Φεβρουάριο, προκειμένου όπως είπε να σταματήσει η παραφιλολογία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι και ψήφος για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πλειοψηφία είναι εφικτή.

Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει και το σενάριο των πρόωρων εκλογών εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο δε θα δώσει δυναμική διακυβέρνησης σε κάποιο κόμμα.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο εξόδου της χώρας από το μνημόνιο με επτά μέτρα, ξεκινώντας από τη συμφωνία με την τρόικα και την επικύρωση αυτής της συμφωνίας από το Eurogroup, χωρίς νέα μέτρα και χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Άλλες ομιλίες

Πάνος Καμμένος: «Καλώ τις δυνάμεις του πατριωτικού χώρου να συνταχθούν με τους ΑΝ.ΕΛ.». Ο ίδιος χαρακτήρισε «εσχάτη προδοσία» την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Φώτης Κουβέλης: «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους και την εφαρμογή πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ταυτίζεται με το Βερολίνο, όταν χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία ζητούν πλέον ανοικτά άλλες πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν λύσεις δίκαιες και αποτελεσματικές», είπε.

«Δεν επενδύουμε στην αποτυχία, δεν επενδύουμε στο λαϊκισμό, αλλά δε συναινούμε με αυτές τις πολιτικές. Η ΔΗΜ.ΑΡ. δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», κατέληξε.

Αλέκα Παπαρήγα: «Ο λαός δεν πρέπει να δεχτεί να έχει μικρότερες απαιτήσεις».

Ζήτησαν ανοιχτά κυβέρνηση… χωρίς Σαμαρά

Τα σενάρια που ακούγονταν εδώ και καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία και μέχρι πρότινος είχαν εκφραστεί μόνο από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (ο οποίος ανήκει στην πτέρυγα των καραμανλικών της Νέας Δημοκρατίας), περί «κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή αλλά... χωρίς Αντώνη Σαμαρά», πλέον ακούστηκαν και από άλλες πλευρές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα εντός της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρώην υπουργοί και βουλευτές έθεσαν το θέμα. Αυτή τη φορά δεν είχαμε στελέχη της Ν.Δ. (κάτι που άλλωστε δεν αναμενόταν), αλλά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητους. Την αρχή έκαναν οι Νίκος Σηφουνάκης και Θάνος Μωραΐτης από το ΠΑΣΟΚ - που ουσιαστικά ζητούν από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να φύγουν - συνέχισαν ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ και οι ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Κώστας Γιοβανόπουλος και Βασίλης Οικονόμου, που ζήτησαν κυβέρνηση ειδικού σκοπού, και χθες ήταν η σειρά του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού να ρίξει τη δική του "βόμβα".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το βήμα της Βουλής κυβέρνηση ειδικού στόχου με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός πρότεινε: «Επανέρχομαι σε μια ανανεωμένη πρόταση ευρύτερης συνεργασίας για κυβέρνηση ειδικού στόχου. Υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν. Μια τέτοια κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα ισχυρότερη στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Με μεγάλη επιμήκυνση; Ό,τι είναι το καλύτερο. Με πάγωμα του χρέους; Με πάγωμα του χρέους. Με διαγραφή του χρέους; Ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει με μεγάλη επιτυχία έναν τέτοιο στόχο», είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Αιχμές Μωραΐτη

Νέους τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος είπε από το βήμα της Βουλής πως δεν πρόκειται να σιωπήσει και πως δε δίνει «λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά».

«Μπορεί κάποιοι στο κόμμα μου να γοητεύονται με την ιδέα στρατηγικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. Εγώ δε δίνω λευκή επιταγή σε κανένα Σαμαρά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης, για να συμπληρώσει: «Δεν πρόκειται να σιωπήσω. Θα συνεχίσω να διεκδικώ αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση».

Ο βουλευτής επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το ζήτημα της κυβερνητικής σταθερότητας. Όπως είπε, «τη σταθερότητα την υπονόμευσαν τα Ζάππεια, όσοι στήριξαν Μπαλτάκους, όσοι έκλεισαν την ΕΡΤ, όσοι "κρατάνε" τη λίστα Λαγκάρντ».

Νέα «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»

Προχθές, ο Σπύρος Λυκούδης είπε πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι η λύση στη φάση αυτή. Όπως είπε, «στη μεταβατική αυτή φάση χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα μέσα από μια συμφωνία των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, για μια νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα αναδειχθεί από την παρούσα Βουλή. Μια συμφωνία η οποία θα εξαντλήσει τον εναπομείναντα χρόνο ως την άνοιξη του 2016 και θα περιέχει τα κρίσιμα θέματα που θα έχουμε στην ατζέντα το επόμενο διάστημα προς αντιμετώπιση. Διαπραγμάτευση για το χρέος, εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλαγές στον εκλογικό νόμο και στο Σύνταγμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στη Βουλή, είπε: «Υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά όμως από εθνικές εκλογές. Θα μπορούσε σε αυτή να συμμετέχουν και κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, χωρίς όμως τους σημερινούς τους αρχηγούς».

Από την πλευρά του, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής, με αποτέλεσμα να μην αναστρέφεται το κλίμα οικονομικής και πολιτικής αστάθειας. Μάλιστα, από τις βολές του δεν ξέφυγε και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σηφουνάκης, καλούμενος από δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει εάν και ο ίδιος τάσσεται υπέρ του σχηματισμού του λεγόμενου και ως «μεγάλου συνασπισμού», είπε πως θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, τόνισε όμως πως «δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο από την παρούσα Βουλή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News