default-image

Χωρίς διαρροές η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Χωρίς διαρροές η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία, "Ναι" ψήφισαν 155 βουλευτές, "Όχι" 131 βουλευτές, ενώ "Παρών" ψήφισαν 2 βουλευτές.

Πριν την ονομαστική ψηφοφορία τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση, ενώ υπερψήφισαν ορισμένοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

"Παρών" ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Γρηγόρης Ψαριανός, Αικατερίνη Μάρκου.

Από την ψηφοφορία απείχαν 12 βουλευτές.

Στους 12 απόντες περιλαμβάνονται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Γιώργος Νταβρής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου (απουσιάζει σε γαμήλιο ταξίδι), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης (βρίσκεται στη σύνοδο του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη), ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Γιάννης Λαγός), καθώς και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος Στάθης Μπούκουρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News