default-image

Τρεις καταλήψεις λυκείων στο Ρέθυμνο

Ελλάδα
Τρεις καταλήψεις λυκείων στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία λύκεια του νομού Ρεθύμνου τελούν υπό κατάληψη. Πρόκειται για το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, καθώς επίσης και για το Γενικό Λύκειο Πανόρμου. Τα βασικά αιτήματα των μαθητών αφορούν στην κάλυψη κενών θέσεων καθηγητών, αλλά και στη διανομή βιβλίων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Στο μεταξύ, ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ρεθύμνου, κατόπιν συνάντησης με τους γονείς μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων, αντιπροσωπείες μαθητικών συμβουλίων, εκπαιδευτικούς, διευθυντές, τον αντιδήμαρχο του Τμήματος Παιδείας και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Στην επιστολή αναφέρεται πως όλοι μαζί διεκδικούν μεταξύ άλλων:

- Αύξηση της χρηματοδότησης για τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Ρεθύμνου.

- Άμεση ενημέρωση της Α' και Β' Λυκείου σχετικά με τα επιστημονικά πεδία που θα ισχύσουν στη Γ' Λυκείου

- Μείωση του όγκου της εξεταστέας ύλης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα εμπέδωσης.

- Ορισμό της ύλης της Α', Β' και Γ' Λυκείου έγκαιρα και έγκυρα από τον Αύγουστο.

- Βελτίωση της Τράπεζας Θεμάτων, αν όχι κατάργησή της.

- Συνυπολογισμό της βαθμολογίας και των τριών τάξεων του λυκείου «μόνο επί ίσοις όροις», δηλαδή τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων «να είναι κοινά για όλα τα λύκεια της χώρας», όπως γίνεται στις πανελλήνιες εξετάσεις ή τουλάχιστον «να γίνεται ταυτόχρονα η κλήρωση των θεμάτων για όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά».

- Άρση του αποκλεισμού στα διευρυμένα πεδία, δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να επιλέγουν σχολές (τουλάχιστον 2 επιστημονικά πεδία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).

- Παροχή δωρεάν βιβλίων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα και έγκαιρη παράδοση αυτών.

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News