default-image

Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ

Κρήτη
Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρωμα Κρήτης είχε η συνεδρίαση της Παρασκευής του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς υπήρξαν ανακοινώσεις για την πορεία ιδιωτικοποίησης δύο ακινήτων στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, ενώ σήμερα έληξε και η προθεσμία για την υποβολή φακέλων ενδιαφερομένων για τα υπό ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό των Χανίων.

Το ΤΑΙΠΕΔ αργά το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή για δύο ακίνητα στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι 26 Νοεμβρίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ενώ ο αποτιμητής που θα προληφθεί θα λάβει 15.000 ευρώ

Για το αεροδρόμιο Χανίων η προθεσμία υποβολής φακέλων έληγε αργά το απόγευμα, με 3 κοινοπραξίες να καταθέτουν προσφορές: την Αμέρικαν Κοπερέισον-ΜΕΤΚΑ, τη γαλλική Βινσύ-Ελάκτωρ και τη γερμανική Φρα Πορτ-Κοπελούζος

Το ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίζει την ιδιωτικοποίηση «λειτουργική ανεξαρτητοποίηση», ωστόσο οι φάκελοι των προσφορών θα ανοίξουν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα σε δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ., παρόντων και όλων των υποψηφίων.

Όχι από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Ρητά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων δηλώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που εξέδωσε στη χθεσινή του συνεδρίαση σχετικό ψήφισμα, με αφορμή τη εκπνοή σήμερα της προθεσμίας κατάθεσης προσφορών στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική διαφωνία του για την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης".

«Οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία θα είναι τεράστιες, με δεδομένο ότι το κύριο έσοδο της Δυτικής Κρήτης προέρχεται από τον τουρισμό, ο οποίος κατά κύριο λόγο διακινείται μέσω του δημοσίου αεροδρομίου», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συνεργασία με τους φορείς των δυο Περιφερειακών Ενοτήτων (Χανίων-Ρεθύμνης) θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση.

Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης του "Δασκαλογιάννης" είναι πρώτο στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων τη Δευτέρα με αρνητική εισήγηση.

Οι 5 δήμαρχοι των Χανίων, οι δήμαρχοι του Ρεθύμνου και οι δυο αντιπεριφερειάρχες με κοινή δήλωση λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση, ενώ όχι λένε με επιστολή τους και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News