Ειδήσεις

Ο ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Εργασίας στην "ΚΡΗΤΗ TV"

Υπό διάλυση είναι οι υπηρεσίες Επιθεώρησης Εργασίας στην Κρήτη, την ώρα που η μαύρη εργασία καλπάζει, με τους αριθμούς να εκτοξεύονται στα ύψη. Μόνο στο νομό Λασιθίου οι υπηρεσίες απασχολούν μόλις ένα άτομο.

Τα μέσα είναι ανύπαρκτα απέναντι στη μαύρη εργασία, με τους ελεγκτές να τρέχουν για να προλάβουν τους ελέγχους αλλά και τη δουλειά του γραφείου.

Ενδεικτικο των σοβαρότατων ελλείψεων το γεγονός πως πανελλαδικά, στις υπηρεσίες της Επιθεώρησης απασχολούνται μολις 720 άτομα.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Αναλυτικότερα, στα Χανιά εργάζονται 4 ελεγκτές στην υπηρεσία επιθεώρησης εργασίας και υπάρχει 1 υπηρεσιακό όχημα που αποκτήθηκε πριν από λίγο καιρό. Μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν δικά τους οχήματα. Στο Ρέθυμνο εργάζονται 2 ελεγκτές και στο Ηράκλειο 4. Θέλετε να ακούσετε τον αριθμό για το Λασίθι; 1 άτομο. Ναι, καλά ακούσατε. Ένα άτομο μαζί με το διευθυντή στελεχώνουν την υπηρεσία. Έχει γίνει προκήρυξη για 2 ακόμα άτομα, αριθμός όμως που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες.

Ανύπαρκτα μέσα στη μάχη ενάντια στη μαύρη εργασία μαρτυρούν οι αριθμοί, με τους ελάχιστους εργαζόμενους να τρέχουν και να μη φτάνουν, αν σκεφτεί κανείς ότι εκτός από τους ελέγχους, βγάζουν και τη δουλειά του γραφείου.  

Μόνο 720 άτομα εργάζονται πανελλαδικά στις υπηρεσίες της, με την επιθεώρηση να προσανατολίζεται στην πρόσληψη 120 ακόμα ατόμων. Όλα αυτά την ώρα που η μαύρη εργασία ανθεί και τα νούμερα εκτοξεύονται στα ύψη.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια