default-image

Βουλή: Επίθεση Παπαρήγα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Βουλή: Επίθεση Παπαρήγα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό και κοινωνικό τους πρόγραμμα, αλλά και αυτοκριτική για τη στάση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ άσκησε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα. «Είσαστε αχάριστοι κύριοι της ΝΔ, αυτά δεν θα τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε απευθυνόμενη στην δεξιά πτέρυγα των κυβερνητικών εδράνων.

«Το πρόγραμμά του και οι εξαγγελίες του είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ. Αν τη φυσήξεις φεύγει» υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα. Απευθυνόμενη στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής έκανε λόγο για παγκόσμια τακτική υποχώρηση των ιδεών της αριστεράς αναγνωρίζοντας ότι οι κομμουνιστικές ιδέες βρίσκονται σε ύφεση.

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ έκανε λόγο για υποτίμηση της αξίας της εργατικής τάξης σε ένα βαθμό ανεπίστρεπτη, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, όπως αναφέρουν tanea.gr. Κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για ψεύτικη αυτοκριτική σχετικά με την οικονομική πολιτική που ασκούσαν στο παρελθόν οι κυβερνήσεις των δυο κομμάτων, ενώ άσκησε κριτική στα κόμματα της συγκυβέρνησης για τα όσα υποστηρίζουν για το ζήτημα του χρέους και τις αιτίες πίσω από αυτό.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι ο ελληνικός λαός κατανάλωνε περισσότερα από αυτά που παρήγε. Τα δάνεια που γίνονται για την καπιταλιστική ανάπτυξη γίνονται για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία. ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ως ελληνικές ιδιορρυθμίες τη δανειοδότηση της οικονομίας των κρατών» ανέφερε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με tanea.gr. Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εργατικό του πρόγραμμα χαρακτηρίζοντας το ως «χίμαιρα» και «ονείρωξη».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να προχωρήσει και σε ευθεία αυτοκριτική του κόμματός της αναφέροντας ότι «ούτε οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πλήρως κινητοποιημένοι». Ζήτησε την εγρήγορση του εργατικού κινήματος και σχολίασε τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «χάπενιγκς» και όχι εργατικές διαδηλώσεις.

Για το θέμα του χρέους η Αλέκα Παπαρήγα αναγνώρισε ότι είναι πραγματικό, αλλά σημείωσε ότι τα δάνεια λήφθηκαν για την επιχορήγηση επιχειρηματικών ομίλων, ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού και εξοπλισμούς. «Αυτά δεν είναι ζητήματα σπατάλης, αλλά γνώρισμα του αστικού κράτους» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα.

Άσκησε κριτική στις διαφορετικές συνταγές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του χρέους και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή αλλαγή στάσης από τους εταίρους στο ζήτημα του μείωσης του χρέους, μετά τη μείωση των οικονομικών μεγεθών και της Γερμανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News