Ειδήσεις

Κρίσιμη μέρα για το αεροδρόμιο Χανίων

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το αεροδρόμιο Χανίων "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" καθώς φερόμενοι επενδυτές αναμένεται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, όχι μόνο για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αλλά και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Στη φάση αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται να συμμετάσχουν τρεις κοινοπραξίες:

- Η "Μέτκα" μαζί με την Corporacion America.

- Ο "Ελλάκτωρ" μαζί με τη γαλλική Vinci που συνεργάζονται στη Γέφυρα Α.Ε.

- Η Fraport AG από κοινού με τον Όμιλο Κοπελούζου.

Τα αεροδρόμια που αποκρατικοποιούνται είναι: της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σκιάθου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Σάμου και της Μυτιλήνης.

Το "όχι" του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αποκρατικοποίηση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική διαφωνία του για την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης".

Οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία, όπως αναφέρει, θα είναι τεράστιες, με δεδομένο ότι το κύριο έσοδο της δυτικής Κρήτης προέρχεται από τον τουρισμό, ο οποίος κατά κύριο λόγο διακινείται μέσω του δημοσίου αεροδρομίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συνεργασία με τους φορείς των δυο Περιφερειακών Ενοτήτων (Χανίων-Ρεθύμνης) θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση.  

Σχόλια