Ειδήσεις

Κορυφώνεται η "μάχη" για την ψήφο εμπιστοσύνης

Κορυφώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πολιτική "μάχη" για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Μετά και την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στη Ν.Δ., η κυβέρνηση αναμένει τουλάχιστον 155 θετικές ψήφους.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων άνοιξαν την Πέμπτη τα χαρτιά τους.

Ήδη ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει, όπως και ο Σπύρος Λυκούδης που ζήτησε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως πως την προσδιόρισε, μέσα από μια νέα συμφωνία των βασικών δυνάμεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Δεν ξεκαθάρισε τι θα πράξει ο Γιώργος Νταβρής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απέχει της ψηφοφορίας.

Και η Ραχήλ Μακρή θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ενώ την πρόθεσή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης δήλωσε ο Γιώργος Κασαπίδης.

Τέλος, ο Χρήστος Αηδόνης  κατά τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στη Βουλή δήλωσε πως δε στηρίζει την κυβέρνηση αναφέροντας πως η άρνησή του στην πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης έχει το μήνυμα της «ανάγκης για συνεννόηση και ριζοσπαστικές αλλαγές» και «δε συνιστά μήνυμα αποσταθεροποίησης».

Στη Βουλή Σαμαράς-Τσίπρας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, ενώ παράλληλα θα εστιάσει στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και το τέλος της τρόικας.

Από την πλευρά του και ο κ. επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στα σενάρια περί νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, όπως αναπτύχθηκαν χθες από βουλευτές άλλων κομμάτων και ανεξάρτητους.

Παράλληλα, θα επικεντρωθεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για το χρέος και θα επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Σχόλια