default-image

''Το σκληρό παρασκήνιο πολιτικής και συμφερόντων'' (Ηχητικό)

Κρήτη
''Το σκληρό παρασκήνιο πολιτικής και συμφερόντων'' (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικοί συσχετισμοί, αναμετρήσεις δύναμης, παιγνίδια εξουσίας, παρασκήνιο πολιτικών και συμφερόντων, πίσω από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σήμερα στη Βουλή βάσει του ρεπορτάζ, όπως καταγράφεται από τη δημοσιογράφο Βασιλική Σιούτη που μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Στο τραπέζι επίσης τα σενάρια εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή κορυφώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η πολιτική "μάχη" για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, η οποία θα καταλήξει τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση αναμένει τουλάχιστον 155 θετικές ψήφους, μετά και την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στη Νέα Δημοκρατία. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «Υπάρχει ευθύνη όσων εκφράζονται ως πολιτικές ηγεσίες ενώπιον του λαού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης υπογράμμισε πως η αβεβαιότητα και η αστάθεια είναι που δεν αφήνουν τα πράγματα να προχωρήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News