Ειδήσεις

410 προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για την περίθαλψή τους (Ηχητικό)

Νομικά κινείται η ΟΕΒΕΝΗ κατά του ΟΑΕΕ καθώς οι επαγγελματοβιοτέχνες, στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εξαιτίας των οφειλών τους προς το ταμείο.

Τη Δευτέρα το απόγευμα τα μέλη της Ομοσπονδίας και κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου θα ενημερωθούν όπως έγινε γνωστό από τη νομικό τους σύμβουλο για τις περαιτέρω κινήσεις τους.  

Η Δικαστική οδός είναι μονόδρομος επισημαίνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, υπενθυμίζοντας πως αιτήματά τους παραμένουν: η θεώρηση  των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως οφειλών, η μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών εισφορών τώρα που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου, η κατάργηση της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, λόγω μη καταβολής ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας) και η κατάργηση των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων.

''Ακόμα και η ρύθμιση που τώρα ετοιμάζουν αφήνει εκτός, χιλιάδες συναδέλφους μας'', είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης επί συνόλου περίπου 6.000 - 7.000 ανασφάλιστων στο νομό Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής στη λίστα έχουν εγγραφεί 410 άτομα , έχοντας πίσω τους το δεδικασμένο της δικαίωσης από Αχαΐα , Αθήνα και ενδεχόμενα σήμερα από την Καβάλα.

Σχόλια