default-image

Χασισόδεντρα μέσα στον καταυλισμό

Κρήτη
Χασισόδεντρα μέσα στον καταυλισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι φυτεία κάνναβης, σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου, μεγάλωνε ένας 28χρονος αθίγγανος, ο οποίος έπεσε στα χέρια αστυνομικών το μεσημέρι της Πέμπτης και μάλιστα από... σπόντα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του 28χρονου, ο αδελφός του και η νεαρή σύζυγός του με την οποία έχει αποκτήσει τρία ανήλικα παιδάκια κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας ότι τους κακοποιεί βάναυσα όποτε βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών και όχι μόνο.  

Οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν το σχηματισμό δικογραφίας για ενδοοικογενειακή βία, έσπευσαν στο παράπηγμα του καταυλισμού που δηλώθηκε ως κατοικία της οικογένειας, αναζητώντας τον 28χρονο.

Εκεί ωστόσο βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη. Οι αστυνομικοί εμβρόντητοι βρήκαν τρεις γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης τα οποία μεγάλωναν, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., καθώς το "στρατηγείο" της εδρεύει μόλις λίγα μέτρα μακριά, στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Οι γλάστρες όπως φαίνεται δεν ήταν άμεσα ορατές, καθώς το παράπηγμα βρίσκεται στο μέσο του καταυλισμού, ωστόσο η εντύπωση που προκαλεί η είδηση παραμένει, καθώς ο 28χρονος δε δίστασε να καλλιεργεί ναρκωτικά, ποντάροντας πιθανότατα στο γεγονός ότι για να πατήσει αστυνομικός μέσα στον καταυλισμό απαιτείται κάθε φορά "γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση".

Ο 28χρονος συνελήφθη τόσο για τα δενδρύλλια, όσο για την κατοχή κλοπιμαίων αλλά και ταυτοτήτων και διαβατηρίων που δεν ανήκουν στον ίδιο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, αναφέρει αναλυτικά:

«Συνελήφθη, στις (08.10.2014) το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, 28χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, χθες (08.10.2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην οικία του συλληφθέντα σε βοηθητικούς χώρους αυτής, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 1 μέτρο), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Βουλγαρίας (2 διαβατήρια και 2 ταυτότητες), για τα οποία ο 28χρονος, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και φυσίγγια των 9mm.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε μηχάνημα οικοδομικών εργασιών (μπετονιέρα), για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 24.09.2014, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχο της.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News