Ειδήσεις

Ενισχύονται οι βοριάδες με πτώση της θερμοκρασίας

Αιφνιδιάστηκαν ακόμα και οι μετεωρολόγοι, χθες από την απότομη εναλλαγή του καιρού στην Κρήτη, ο οποίος θα είναι παρόμοιος τις επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή που πάλι θα βελτιωθεί, αλλά όχι θεαματικά. Την εικόνα αυτή περιέγραψε στη "Ν. Κρήτη" χθες ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, δηλώνοντας ότι σε ολόκληρη την Κρήτη έβρεξε ξαφνικά, με ένταση που κυμάνθηκε από μικρή έως αρκετά μεγάλη κατά περιοχή.

Από σήμερα ενισχύονται οι βοριάδες στα πελάγη, θα υπάρχει και μια πτώση της θερμοκρασίας. «Θα έχουμε λοιπόν αυτό το βόρειο ρεύμα, που θα προκαλέσει νεφώσεις σε όλες τις βόρειες περιοχές της Κρήτης, ενώ ο καιρός στα νότια θα είναι πολύ καλύτερος. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε κάποιες βροχές στα βόρεια, οι οποίες όμως θα είναι ασθενείς και θα εντοπίζονται κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές ζώνες». Η θερμοκρασία σήμερα θα πέφτει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή να φτάνει κοντά στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη θα είναι γύρω στους 16 με 17.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στο Ηράκλειο η έντασή τους θα είναι γύρω στους 4 μποφόρ. Στα πελάγη όμως η έντασή τους θα φτάνει γύρω στα 5 με 6 μποφόρ και γι' αυτό θα υπάρχει και κυματισμός στις βόρειες ακτές.

Για αύριο

Για αύριο Παρασκευή οι συνθήκες θα είναι παρόμοιες με τις σημερινές. «Ο καιρός απλά φαίνεται ότι θα είναι πιο ήπιος από σήμερα και μπορεί να έχουμε και κάποιες ασθενείς βροχές κυρίως στις ορεινές ζώνες».

Εξάλλου και οι άνεμοι αναμένεται να συνεχίσουν με τις ίδιες εντάσεις. «Γύρω στα 4 και ίσως και στα 5 μποφόρ στο Ηράκλειο και ανατολικότερα, ενώ στα 4 μποφόρ θα είναι στα δυτικά», λέει ο Χανιώτης επιστήμονας. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει μεταβολή αύριο σε σχέση με τη σημερινή μέρα.

Σαββατοκύριακο

Για το σαββατοκύριακο φαίνεται πως ο καιρός γενικά προδιαγράφεται να είναι καλύτερος. Θα υπάρχει ηλιοφάνεια, η οποία και αναμένεται να συμβάλει στην άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Για τις επόμενες μέρες δεν υπάρχει δυνατότητα ασφαλών προβλέψεων, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα. Αλλά φαίνεται πως το ενδεχόμενο να μπούμε στο χειμερινό σκηνικό και στις μέρες των μεγάλων και έντονων βροχοπτώσεων μάλλον απομακρύνεται προς το παρόν.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

Σχόλια