default-image

Την άλλη Παρασκευή το οριστικό πόρισμα για τον Κ. Κατσούλη

Ηράκλειο
Την άλλη Παρασκευή το οριστικό πόρισμα για τον Κ. Κατσούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής επίθεσης που σημειώθηκε στο γήπεδο του Ηροδότου και οδήγησε στο θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη.

Η χθεσινή αποκάλυψη-"βόμβα" της "Νέας Κρήτης" για την ιατροδικαστική ανατροπή μεγατόνων - προς επιβεβαίωση των αρχικών ιατρικών εκτιμήσεων των γιατρών του Βενιζελείου - πως δηλαδή δε διαπιστώνονται κακώσεις από χτυπήματα στο κεφάλι του αδικοχαμένου φιλάθλου, προκάλεσε αίσθηση και έγινε θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα, που άλλωστε παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο του Ηροδότου.

Μάλιστα, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών έδωσε κατεπείγουσα εντολή να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα οι παθολογο-ανατομικές και ιστολογικές εξετάσεις, προκειμένου την άλλη Παρασκευή να παραδοθεί το οριστικό πόρισμα στην Εισαγγελία για την υπόθεση Κατσούλη.

Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών ειδικών εξετάσεων θα ξεκαθαρίσει οριστικά από ιατρικής και ιατροδικαστικής πλευράς - διότι άλλο κομμάτι, νομικό-δικαστικό, αποτελεί η διερεύνηση του όλου θλιβερού συμβάντος και του καταμερισμού ευθυνών - το πώς επήλθε ο τραγικός θάνατος.

Ουσιαστικά οι δύο εξετάσεις θα έρθουν να επιβεβαιώσουν τυχόν παθολογικά αίτια θανάτου, όπως διαφαίνονται μετά την ανατροπή- "βόμβα" που, όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της χθες η "Νέα Κρήτη", προέκυψε από τη διενέργεια της νεκροτομής.

Η αποκάλυψη αναμένεται να δώσει νέα τροπή στην υπόθεση, χωρίς όμως αυτό σε καμία περίπτωση να αναιρεί ή να "ελαφρύνει" την έκρηξη βίας που για μία ακόμη φορά ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι κατ' ευφημισμό "οπαδοί" με τις πράξεις τους κηλίδωσαν το ποδόσφαιρο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με το θάνατο του 45χρονου Κώστα Κατσούλη.

Η αποκάλυψη

Όπως αποκάλυψε η "Νέα Κρήτη", η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από εντολή εισαγγελέα, καταδεικνύει ότι δεν προκύπτει κανένα ίχνος κακώσεων στο κεφάλι του άτυχου φιλάθλου μακροσκοπικά, και αναμένει πλέον, για την ολοκλήρωση του πορίσματός της, εκτεταμένη παθολογο-ανατομική και τοξικολογική διερεύνηση, με σκοπό σε μικροσκοπικό-βιοχημικό επίπεδο να διερευνηθεί η πιθανότητα μικροσκοπικής βλάβης, με πιθανότερη κυρίως αυτή της παθολογικής αιτίας.

Όμως το αποτέλεσμα αυτό της νεκροτομής στον άτυχο 45χρονο Κώστα Κατσούλη έρχεται πλέον να δικαιώσει την αρχική ιατρική εκτίμηση των νευροχειρουργών του Βενιζελείου, με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Μωραΐτη, αλλά και των ιατροδικαστών της Κρήτης, που ενώ ο άτυχος άνδρας βρισκόταν ακόμη εν ζωή, υποστήριξαν ότι στο κεφάλι του δεν υπήρχε κανένα ίχνος κακώσεων, με αποτέλεσμα να πιθανολογούν σφόδρα τότε παθολογικά αίτια στην αιμορραγία του.

Γιατροί στο στόχαστρο

«Είναι πικρία γιατί οι γιατροί και το Βενιζέλειο μπήκαν στο στόχαστρο κάποιων πριν έχουμε όλα τα δεδομένα μπροστά μας», επανέλαβε στο Ράδιο 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη ο νευροχειρουργός Βασίλης Μωραΐτης.

«Είναι πικρία γιατί αυτό που εμάς μας ενδιέφερε πρωτίστως ήταν η σωτηρία τότε του ανθρώπου. Και βέβαια καταδικάζουμε τη βία, ωστόσο πριν ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις δεν μπορείς αβίαστα να προχωράς σε συμπεράσματα. Η Ιατρική φαίνεται εύκολη, αλλά δεν είναι», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας χθες το Ράδιο 98,4 ο νευροχειρουργός κ. Μωραΐτης.

Η γενεσιουργός αιτία αναλλοίωτη

Βεβαίως, στα παραπάνω θα πρέπει να σημειωθεί εμφατικά μια σημαντική παράμετρος. Τόσο οι ιατροδικαστές όσο και οι νευροχειρουργοί συμφωνούν ότι σε επιθετικές καταστάσεις ιδιαίτερης έντασης, που μπορεί να προκαλέσουν υψηλή πίεση, μπορεί ένα αγγείο να σπάσει και να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον εγκέφαλο. Πολύ περισσότερο που ακόμη και ένα σκηνικό βίαιης απώθησης και όχι κατ' ανάγκη στο κεφάλι, θα μπορούσε να προκαλέσει ρήξη αγγείων και εγκεφαλική αιμορραγία.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι σημειώνουν ότι, ανεξάρτητα από την αιτία της εγκεφαλικής αιμορραγίας, γενεσιουργός αιτία υπήρξε η εγκληματική επίθεση των χούλιγκαν, με την πρωτοφανή έκρηξη βίας τους, για την οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News