default-image

Συνελήφθη ο γιος και μπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί τους

Κρήτη
Συνελήφθη ο γιος και μπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη μέρα που η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στο γιο τους, η ζωή του Ιωάννη και της Μαρίας Τζαγκαράκη έχει γίνει... εξαιρετικά περίπλοκη. Ήταν η 4η του περασμένου Μαρτίου όταν ο γιος τους συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στη γνωστή υπόθεση με απάτες, εκβιασμούς, "ξέπλυμα βρόμικου χρήματος", τυχερά παίγνια, εικονικές εταιρείες, αλλά και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

Αμαρτίες τέκνων παιδεύουσι... γονείς και ο Ιωάννης και η Μαρία Τζαγκαράκη απευθύνθηκαν στη "Νέα Κρήτη" για να αναδείξουν την υπόθεσή τους, καθώς ο 75χρονος πατέρας και η 66χρονη μητέρα του κρατούμενου στις φυλακές της Νεάπολης, από τη στιγμή που έγινε η σύλληψη του γιου τους, ζουν διπλό Γολγοθά: όχι μόνο βλέπουν το παιδί τους να απειλείται με πολυετή φυλάκιση, αλλά και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μιας και μπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί τους σε όλες τις τράπεζες και παράλληλα μπλοκαρίστηκαν τα ΑΦΜ τους.

Όλους αυτούς τους μήνες, όπως λένε στη "Νέα Κρήτη", δανείζονται από συγγενείς και φίλους για να ζήσουν, μιας και δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους, η οποία κάθε μήνα "τρέχει" στους δεσμευμένους λογαριασμούς τους. Αδυνατούν να πάνε ακόμη και στο γιατρό, πόσω μάλλον να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Για τους λόγους αυτούς απευθύνουν έκκληση για άρση των κατασχέσεων.

«Έχω πρόβλημα καρδιάς και αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ο άνδρας μου, συνταξιούχος κι αυτός, επίσης με 67% αναπηρία, και δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα φάρμακά μας, αφού μόνο η μηνιαία συμμετοχή μας αγγίζει τα 200 ευρώ», ανέφερε με παράπονο η μητέρα του κρατούμενου. Κατά τις έρευνες τότε της Αστυνομίας στο σπίτι της, η 66χρονη είχε πάθει κρίση πανικού στη θέα των αστυνομικών, αφού μπήκαν τη στιγμή που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά της, όπως μας ανέφερε, επιχειρώντας να εξιστορήσει πόσο της έχει κοστίσει όλη αυτή η ιστορία και στην υγεία της.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού Ανδρέας Μπαφάκης υποστηρίζει ότι «οι γονείς δεν εμπλέκονται στην ποινική υπόθεση αυτή και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα του γιου τους. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι λογαριασμοί τους, που κατασχέθηκαν, εμφανίζουν δοσοληψίες του κρατούμενου. Αντίθετα μάλιστα τα χρήματα των γονιών προέρχονται από οικονομίες, συντάξεις, αγροτικά εισοδήματα και από δάνειο της μητέρας». Ο ίδιος επισήμανε πως μέσα στο λογαριασμό του ηλικιωμένου ζευγαριού είχαν έναν μήνα πριν τη σύλληψη του γιου τους μεταφερθεί και τα χρήματα που άφησε με το θάνατο η γιαγιά του κρατουμένου, προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα ταφής και τα μνημόσυνα. Χρήματα όμως που δεσμεύτηκαν κι αυτά.

Ο κ. Μπαφάκης υποστηρίζει ότι τα χρήματα που αφορούν στους λογαριασμούς των γονέων που κατασχέθηκαν προέρχονταν από νόμιμες αιτίες και θα πρέπει να αρθούν οι κατασχέσεις για να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεινοπαθούν.

Παράλληλα υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποδοθούν τα δύο αυτοκίνητα και συγκεκριμένα η κλούβα και το αγροτικό που έχει στο όνομά του το ζευγάρι, καθώς τα έχουν, όπως είπε, αποκτήσει νόμιμα.

«Την αγροτική περιουσία την κρατάμε εμείς, δεν την έχουμε γράψει στα παιδιά μας και δεν έχουμε ένα αυτοκίνητο για να κάνουμε τις δουλειές μας και να μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα για να δώσουμε και στα εγγόνια μας, που επίσης πεινούν», συμπλήρωσε η κ. Μαρία.

«Ο αδελφός μου βρίσκεται στη φυλακή και η πρώην σύζυγός του δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει οικονομικά με 4 παιδιά. Προσπαθώ κι εγώ ακόμη και με δανεικά, όπως και οι δύο αδελφές μου, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, αλλά πού να φτάσουν τα χρήματα, αφού έχω και τους γονείς μου, που προσπαθούν να επιβιώσουν κι αυτοί», διευκρίνισε ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένουμε με αγωνία γρήγορα να απεμπλακούν οι λογαριασμοί των γονιών μου και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αντεπεξέλθει άμεσα στις ανάγκες επιβίωσης όχι μόνο των γονιών μου, αλλά και της οικογένειας τους αδελφού μου», κατέληξε ο ίδιος.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News