default-image

"Να γίνει άμεσα εμβολιασμός των Κρητικόπουλων" (Ηχητικό)

Κρήτη
"Να γίνει άμεσα εμβολιασμός των Κρητικόπουλων" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από τους Γιατρούς του Κόσμου για τον κίνδυνο επανεμφάνισης ασθενειών που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες, όπως κοκίτης, τέτανος, διφθερίτιδα και μηνιγγίτιδα, εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων.

«Τα παιδιά στην Κρήτη, σύμφωνα με έρευνα της ΔΥΠΕ στα σχολεία, είναι προς το παρόν εμβολιασμένα σε ποσοστό πάνω από το 92%», είπε μιλώντας για το θέμα στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο διευθυντής της Παιδιατρικής στο ΠΑΓΝΗ, λοιμωξιολόγος, ειδικός σε θέματα εμβολιασμών Μανόλης Γαλανάκης.

Γνωστοποίησε παράλληλα πως το νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β' αυτή την ώρα περιμένει την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής προκειμένου να χορηγείται μέσω των ταμείων.

Ο ίδιος ανέφερε πως στο Ηράκλειο λειτουργούν τέσσερα ιατρεία για το δωρεάν εμβολιασμό των παιδιών των ανασφάλιστων. Πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από το ιατρείο του Πανεπιστημιακού.

Την ίδια ώρα, στην ανάκληση παρτίδων του εμβολίου Meningitec εναντίον της μηνιγγίτιδας προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου στις προγεμισμένες σύριγγες.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης του εμβολίου από την αγορά και έχει ενημερωθεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News