Ειδήσεις

Γκριμάλντι:"Επιτροπές απαρτίζονται από φίλους φίλων"

Στην Ελούντα πραγματοποιήθηκε φέτος το ετήσιο διεθνές συνέδριο του ομίλου Γκριμάλντι (ΧVIII Euromed Convention "From land to sea").

Στο συνέδριο, που έγινε στο ξενοδοχείο Elounda Bay Palace, το "παρών" έδωσαν οι υπουργοί Ναυτιλίας Ελλάδας και Ιταλίας. Με δύο θεματικές ενότητες, αφενός ένα ντιμπέιτ για την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και τον ελληνικό στόλο των Μινωικών Γραμμών και το δεύτερο μέρος με το περιβάλλον.

Έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις στο στόλο της εταιρείας, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για το περιβάλλον. Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται η αναβάθμιση των συστημάτων συντήρησης και η αλλαγή στις προπέλες των πλοίων.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο ίδιος ο κ. Γκριμάλντι.

«Επιτροπές που απαρτίζονται από "φίλους φίλων"»!

Σχετικά με το θέμα της πιθανής καθιέρωσης ακτοπλοϊκής γραμμής από Πειραιά για Χανιά, ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αποφασίζει με επιτροπές που - όπως είπε - «απαρτίζονται από "φίλους φίλων"»!

«Εκκρεμεί δικαστήριο στις Βρυξέλλες και θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Έχω ελευθερία να δρομολογήσω τη γραμμή όποτε θέλω. Γιατί να ζητήσω άδεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Γκριμάλντι.

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε για τις επενδύσεις στη χώρα μας, απάντησε ότι δε μετανιώνει και δήλωσε ευχαριστημένος. «Ειδικά τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται, θέλουμε να κάνουμε κι άλλα», τόνισε.

Από την πλευρά του ο δ/νων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, κ. Αντώνης Μανιαδάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκριμάλντι για την παρουσία του στην Κρήτη με αφορμή τα 40ά γενέθλια της εταιρείας, επισήμανε ότι, παρά τις απώλειες και τη ζημία για το ναυτιλιακό κλάδο τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, τώρα που η ελληνική οικονομία φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα και να αναπτύσσεται ξεπερνώντας τα εμπόδια του παρελθόντος, υπάρχει η γενικότερη ελπίδα και αυξημένες προσδοκίες ότι θα αρχίσει μία περίοδος ανασυγκρότησης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προκλήσεις του παρελθόντος και στις μελλοντικές δυνατότητες.

Σχόλια