default-image

Αγωνία και νέα… μάχη στον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Αγωνία και νέα… μάχη στον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διπλό... ταμπλό «παίζει» ο ΟΦΗ αυτή την εβδομάδα σε ό,τι αφορά τα εξωαγωνιστικά θέματα. Χθες εκδικάστηκε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η υπόθεση για τα δελτία των Μερεμπασβίλι και Απόνιο, ενώ σήμερα ένα από τα ζητήματα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας είναι η προσφυγή των «ασπρόμαυρων» στα πολιτικά δικαστήρια.

Παίρνοντας όμως τα πράγματα με τη σειρά, η χθεσινή μέρα κορύφωσε την προσπάθεια για δικαίωση, σε ό,τι αφορά τους δύο ποδοσφαιριστές. Μέχρι τώρα η Ομοσπονδία δεν έχει εκδώσει τα δελτία των Γκιόργκι Μερεμπασβίλι και Απόνιο, στερώντας τη δυνατότητα από τον Τζενάρο Γκατούζο να τους υπολογίζει για τα επίσημα παιχνίδια.

Στην ομάδα του Ηρακλείου τονίζουν ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα είχαν κατατεθεί πριν την ανάκληση της αδειοδότησης, για την οποία στο κάτω-κάτω δεν υπήρξε ποτέ και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ.

Ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής χθες η δικηγόρος Λίνα Σουλούκου στήριξε όλες τις θέσεις της κρητικής ΠΑΕ, με τις πληροφορίες να λένε ότι σε γενικές γραμμές υπήρχε ένα θετικό κλίμα. Αυτό βέβαια μπορεί να μη λέει και τίποτα σχετικά με την τελική ετυμηγορία και στον ΟΦΗ κρατούν χαμηλούς τόνους. Η απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, με την αγωνία λοιπόν να παρατείνεται για μερικές μέρες.

«Κλειδί» η... εξαίρεση

Η σημερινή μέρα φέρνει στο προσκήνιο την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια και συγκεκριμένα την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Έχει ενταχθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, όπως και για τον Πανιώνιο. Στις τάξεις της ομάδας δεν ανησυχούν, καθώς θεωρούν «κλειδί» στην υπόθεση ότι έχουν εξαιρεθεί από την παραπάνω διαδικασία ποδοσφαιριστές και προπονητής. Μάλιστα, το έδειξαν εμπράκτως την προηγούμενη εβδομάδα, καταθέτοντας 200 χιλιάδες ευρώ για διακανονισμούς που αφορούν παλιές οφειλές. Άλλωστε, υπάρχει και το περυσινό παράδειγμα του Άρη, όπου σε όλη τη σεζόν δεν εθίγη ποτέ ουσιαστικά η κίνηση του στα πολιτικά δικαστήρια.

Το βάρος στην τακτική

Στα αγωνιστικά, σπό σήμερα ο Τζενάρο Γκατούζο θα ρίξει το βάρος και πάλι στην τακτική, κινούμενος ουσιαστικά στα πλαίσια της προετοιμασίας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, γίνονται κάποιες συζητήσεις για φιλικό παιχνίδι το ερχόμενο σαββατοκύριακο, προκειμένου να υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός, στο βαθμό τουλάχιστον που αυτό είναι δυνατό. Επίσης, κάθε μέρα που περνάει είναι πολύ σημαντική για τους Μιλιάζες και Στάθη, καθώς οι δύο παίκτες είναι στην τελική φάση για την επάνοδο στη δράση. Ειδικά ο Πορτογάλος έχει κάνει πολύ υπομονή, αφού στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν ο μεγάλος άτυχος.

Του Γιάννη  Καλιακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News