default-image

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Αγίας Γαλήνης

Κρήτη
Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Αγίας Γαλήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας εθελοντικού καθαρισμού των ακτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου καθαρισμός της παραλίας και της λιμενολεκάνης στην Αγία Γαλήνη. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης και το Δήμο Αγίου Βασιλείου, ενώ συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αγίας Γαλήνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος "Δαίδαλος και Ίκαρος", ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Αγίας Γαλήνης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αγίας Γαλήνης, ο οποίος μάλιστα προσέφερε εδέσματα στους συμμετέχοντες.

Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν δέκα δύτες από το καταδυτικό κέντρο "Ντόλφιν" ιδιοκτησίας κ. Στυλιανού Ασβεσταδέλη, οι οποίοι έκαναν καθαρισμό της λινενολεκάνης, καθώς και δώδεκα Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού του κλιμακίου Μοιρών οι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Ο καθαρισμός της παραλίας και του βυθού της Αγίας Γαλήνης ήταν μια πρωτοβουλία του Λιμενικού Σταθμού και της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης δήμου Αγίου Βασιλείου σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής ενώ θα πρέπει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή και η προσπάθεια του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Αγίας Γαλήνης όπως και των επαγγελματιών στο κομμάτι της φιλοξενίας που επιφύλαξαν στους εθελοντές και τους παρευρισκόμενους με άριστη ποιότητα και ποσότητα εδεσμάτων. Οι διοργανωτές της όλης εκδήλωσης με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν για την παρουσία τους το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος παρέδωσε και έναν απινιδωτή στους Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών, τιμώντας τους για τη συνεχή παρουσία τους στις δραστηριότητες της περιοχής, τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, τον κ. Κώστα Πατακό, εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Ρεθύμνης, όπως επίσης και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Ασβεσταδέλη του καταδυτικού κέντρου Dolphin Ρεθύμνου, ο βυθός όπως και η περιοχή της παραλίας ήταν σε καλή κατάσταση, τα ευρήματα ήταν λιγοστά και προέρχονταν κυρίως από κακοκαιρίες και λόγω του μεγάλου διαστήματος που είχε να γίνει καθαρισμός. Παράλληλα έπειτα από παρότρυνση του κ. Μανώλη Στεφανουδάκη έγινε προσπάθεια συλλογής καπακιών. Ο αριθμός που εξασφαλίστηκε ήταν 7.250.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News