default-image

Γ. Μιχελογιαννάκης: "Ιδού το νέο μνημόνιο... Ξεσηκωθείτε"

Κρήτη
Γ. Μιχελογιαννάκης: "Ιδού το νέο μνημόνιο... Ξεσηκωθείτε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα αποφάσισε ότι θα αγοράζει τόσο «καλυμμένα ομόλογα» όσο και «τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια» ή ABS (Asset Backed Securities) κατά την αμερικανική τραπεζική ορολογία, μέχρι το 70% των ευρωπαϊκών τραπεζών, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Για Ελλάδα και Κύπρο επειδή τα κρατικά μας ομόλογα είναι στην τάξη των σκουπιδιών θα αγοράζει το 30%, αρκεί να μπούμε πάλι σε μνημόνιο. Το είπε ξεκάθαρα και ο Ντράγκι», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Δηλαδή για 5 δισ. θα εξολοθρεύσουν τον ελληνικό λαό.

Να μην τους αφήσουμε».

"Κόκκινα" δάνεια: «Η κοροϊδία»

Σε ό,τι αφορά τα "κόκκινα" δάνεια ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ποιοι θα υπαχθούν σε ρύθμιση; Επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υφίστανται πάνω από 6 μήνες, με ύψος άνω των 500.000 ευρώ, θα μπορούν μέχρι 30 Ιουνίου να ζητούν ρύθμιση, αρκεί:

1. Να έχουν μείωση τζίρου κατά 20% τουλάχιστον.

2. Να μην έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

3. Το σχέδιο εξυγίανσης να συμφωνεί το 60% πιστωτών.

4. Να υπάρχει συμφωνία πιστωτή-οφειλέτη».

Για την Κρήτη και το πετρέλαιο: «Προσοχή και εγρήγορση»

«Μέσα σε αυτό το 10ήμερο θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Ε.Ε. το ενδιαφέρον για το πετρέλαιο.

Αφορά 20 οικόπεδα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης», αναφέρει ο κ. Μιχελογιαννάκης και συνεχίζει:

«Μέχρι τώρα οι Νορβηγοί της PGS εξηγούν στις μελέτες τους ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης εμφανίζει παρεμφερή γεωλογία με τη λεκάνη της Λεβαντίνης, δηλαδή μια περιοχή που περιέχει 3,5 τρισ. κυβικά φυσικού αερίου και 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου. Θυμηθείτε και τον καθηγητή κ. Φώσκολο.

Χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση».

«Οι 4 λόγοι που πληρώνουμε περισσότερο το φυσικό αέριο»

«Σκάνδαλο για χιλιάδες χρήστες» αποτελεί, σύμφωνα με το βουλευτή, η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελογιαννάκης, «οι Έλληνες πληρώνουν πολύ περισσότερο από τους Ευρωπαίους και αυτό γιατί α) δεν έχει αλλάξει η τιμολόγηση ώστε να πληρώνουν βάσει της τιμής στις αγορές, β) δεν έχει αλλάξει και δεν έχει περιοριστεί ο συντελεστής πετρελαίου, γ) πρέπει να συμπεριληφθεί η τιμή του brent και όχι των προϊόντων πετρελαίου και δ) δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση με τη Ρωσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News