default-image

Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη

Κόσμος
Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ποδός βρίσκονται οι ισπανικές Αρχές, καθώς μια Ισπανίδα νοσοκόμα, η οποία είχε φροντίσει σε νοσοκομείο της Μαδρίτης έναν ιερέα που έπασχε από Έμπολα και πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου, προσβλήθηκε από τον ιό.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα «Ελ Παΐς» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Καδένα Σερ» ήταν μεταξύ των μέσων που μετέδωσαν ότι οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η νοσοκόμα βγήκαν θετικές.

Την επιβεβαίωση ότι η νοσοκόμα έχει προσβληθεί από τον Έμπολα παρείχε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας το βράδυ της Δευτέρας. Όπως τονίστηκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ήδη τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του ιού, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η νοσοκόμα έφυγε για διακοπές μετά το θάνατο του ιερέα, ενώ άρχισε να αισθάνεται τα πρώτα συμπτώματα του ιού στις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή και βρίσκεται υπό παρακολούθηση σε μονάδα απομόνωσης.

Οι Αρχές αναζητούν ακόμη 30 νοσηλευτές που είχαν έρθει σε επαφή με τον ιερέα που πέθανε από Έμπολα, καθώς και πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με την γυναίκα.

Η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου ισπανού ιεραπόστολου που μολύνθηκε με τον ιό στη Σιέρα Λεόνε. Ο 69χρονος Βιέχο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη, όμως υπέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έμπολα μεταδίδεται όταν κάποιος έρθει σε απευθείας επαφή με τα σωματικά υγρά κάποιου πάσχοντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News