Ειδήσεις

Οι επιτροπές της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που ελήφθη στην αποψινή  συνεδρίαση του Σώματος, μετά από εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου, Αριστέας Πλεύρη, ορίστηκαν τα μέλη των επιτροπών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στην Επιτροπή Εποπτείας, επόπτης είναι ο Δημήτρης Ξυριτάκης και εισηγητής θεμάτων, ο Δημήτρης Σάββας. Μέλη ορίστηκαν οι: Μανόλης Βασιλάκης, Δημήτρης Καρατζάνης, Αλέξης Καλοκαιρινός, Χάρης Κατερινόπουλος, Ευγενία Λαγουδάκη, Ξενοφών Λήμνιος, Νίκος Ματζαπετάκης, Γιάννης Σερπετσιδάκης, Μιχάλης Ταρουδάκης και Μιχάλης Φαρσάρης.  

Στην Επιστημονική Επιτροπή, συντονίστρια ορίστηκε η Κατερίνα Κόπακα και μέλη: Παναγιώτης Γεωργουδής, Θεοχάρης Δετοράκης, Μανόλης Δρακάκης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Στην Επιτροπή του περιοδικού «Παλίμψηστον» συντονίστρια ορίστηκε η Γεωργία Ορφανού και μέλη: Κώστας Ανδρουλιδάκης, Κώστας Γραμματικάκης, Πέτρος Δήτσας και Κλαίρη Μητσοτάκη.   

Η Επιτροπή Εποπτείας έχει τη γενική επιμέλεια και εποπτεία όλων των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Β.Δ.Β.). Ενημερώνεται τακτικά για τις δράσεις για τις δράσεις των επιμέρους τμημάτων, τις οποίες έχει την υποχρέωση να συντονίζει. Δέχεται τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των άλλων επιτροπών, και δύο φορές το μήνα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον οποίο ενημερώνει και στον οποίο υποβάλλει προς έγκριση όλα τα θέματα.

Η Επιστημονική Επιτροπή επιμελείται το επιστημονικό έργο της Β.Δ.Β. και εισηγείται στις αρμόδιες επιτροπές τα επιστημονικά θέματα, που έχουν σχέση με τις δράσεις της βιβλιοθήκης.

Τέλος η Επιτροπή του «Παλίμψηστου» έχει τη φροντίδα και την επιμέλεια της ύλης και της έκδοσης του περιοδικού «Παλίμψηστον».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια