default-image

Πιθανό σχέδιο επίθεσης στις ΗΠΑ από Αλ Κάιντα

Κόσμος
Πιθανό σχέδιο επίθεσης στις ΗΠΑ από Αλ Κάιντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πυρήνας της Αλ Κάιντα στη Συρία, ο οποίος έγινε στόχος των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών το Σεπτέμβριο, θα μπορούσε ακόμα να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο επίθεσης στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, και μάλιστα «πολύ, πολύ σύντομα», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Πρόκειται για την ομάδα «Χορασάν», ένα μικρό αλλά σκληραγωγημένο στις μάχες στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν κλάδο της Αλ Κάιντα, ο οποίος έγινε στόχος των ΗΠΑ κοντά στο Χαλέπι της Συρίας.  

Ο διευθυντής του FBI εκτίμησε επίσης ότι περίπου δώδεκα Αμερικανοί αγωνίζονται πλάι στις εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία, προσθέτοντας ότι εάν κάποιος από αυτούς επιχειρήσει να επιστρέψει στις ΗΠΑ, «θα τον παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά».

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στις αλλαγές που έγιναν μετά την 11η Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός «έχει πλέον «καλύτερη οργάνωση, καλύτερα συστήματα, καλύτερο εξοπλισμό».

Σημειώνεται ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν έχουν ξεκαθαρίσει κατά πόσο τα σχέδια της ομάδας αυτής έχουν αποδιοργανωθεί από τις αμερικανικές επιθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News