Ειδήσεις

Βάνδαλοι χτύπησαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πολύχρωμες λαδομπογιές απ' άκρη σε άκρη του εσωτερικού του κτηρίου που στεγάζεται το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης προκαλώντας σοβαρές φθορές σε τοίχους, δάπεδα και έπιπλα. 

Στο  κτίριο, που πρόσφατα παραδόθηκε, οι ζημιές ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Το Πανεπιστήμιο απάντησε με μηνύσεις, όμως οι δράστες φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν άφησαν ίχνη που θα πρόδιδαν την ταυτότητά τους.

Εικόνες ντροπής που η αποκατάστασή τους θα κοστίσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αρκετά χρήματα, όπως αναφέρει ο κοσμήτορας Μιχάλης Ταρουδάκης, χρήματα που σε καιρούς οικονομικά δύσκολους θα βγουν από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σήμανση που έλεγξε το χώρο μετά την ενημέρωση της Αστυνομίας για το περιστατικό δε βρήκε επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου κατατέθηκε μήνυση, ενώ ειδικά συνεργεία προσπαθούν  να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα χρώματα. 

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια