default-image

Παρέμβαση Δαμοβολίτη για το Σύλλογο ΑμΕΑ Ιεράπετρας

Κρήτη
Παρέμβαση Δαμοβολίτη για το Σύλλογο ΑμΕΑ Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο των ΑμΕΑ, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή την υπ' αριθμ. πρωτ. 3322/06-10-2014 ερώτηση. Στόχος της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης είναι η προάσπιση και προώθηση των καθ' όλα δίκαιων αιτημάτων του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Γονέων και Φίλων Ιεράπετρας.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι ο Σύλλογος παρείχε μέχρι πρότινος τόσο ενημέρωση και υποστήριξη σε θέματα ψυχολογικού και κοινωνιακοπρονοιακού ενδιαφέροντος, όσο και προγράμματα εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, θεραπευτικές συνεδρίες κ.ά.

Όμως, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και αδυναμίας των εγγεγραμμένων μελών του, να καταβάλουν τις μηνιαίες συνδρομές, ως αποτέλεσμα της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, ο Σύλλογος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του, διακόπτοντας πολλά από αυτά τα προγράμματα.

Συνεπώς, ο κ. Δαμαβολίτης τονίζει ότι στα θύματα της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης συγκαταλέγονται και συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες, που ζουν σε ένα τόσο απομακρυσμένο διαμέρισμα της Ελλάδας και έχουν μείνει στο περιθώριο. Απευθύνει έκκληση λοιπόν στην Πολιτεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές για το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό του συλλόγου (κοινωνικός λειτουργός, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής).

Παράλληλα, προωθεί και το αίτημα του Συλλόγου για σύσταση και λειτουργία Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης, προκειμένου να ενισχυθεί η φροντίδα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News