default-image

"Όχι" ΔΗΜΑΡ στην πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ελλάδα
"Όχι" ΔΗΜΑΡ στην πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ομόφωνα, ύστερα από εισήγηση του επανεκλεγέντος προέδρου της Φώτη Κουβέλη, να αρνηθεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψηφίζοντας την πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.

Μετά το πέρας της τελετής για την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής και αφού κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης συγκάλεσε την Κ.Ο. για να συζητήσουν τη στάση της ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, που αρχίζει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να εγγραφούν όλοι οι βουλευτές ως ομιλητές, με βασική κατεύθυνση την ανάγκη να αλλάξει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η βουλευτής Νίκη Φούντα, που δε συμμετείχε στο συνέδριο, καθώς και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Γιάννης Πανούσης και η Μαρία Ρεπούση, οι οποίοι στο συνέδριο άσκησαν προσωπική κριτική στον Φώτη Κουβέλη. Δεν παρέστησαν η Μαρία Γιαννακάκη, που βρίσκεται σε κοινοβουλευτική αποστολή στις Βρυξέλλες, η Μίνα Ξηροτύρη, η οποία, κατά την επίσημη ενημέρωση, είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Θεσσαλονίκη και ο Θωμάς Ψύρρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως γράφει το kathimerini.gr, δε συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα των σχέσεων του κ. Κουβέλη με την Κ.Ο., μετά την πρόταση που διατύπωσαν στο συνέδριο να μη θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, την οποία απέρριψε. Αυτό το ζήτημα αποφασίστηκε να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Σημειώνεται ότι η Εφορευτική Επιτροπή, που αναδείχτηκε από το 3ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, 109 στον αριθμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News