default-image

"Παρα τις υποσχέσεις κλείνει το ΙΚΑ στον Άγιο Μηνά"

Κρήτη
"Παρα τις υποσχέσεις κλείνει το ΙΚΑ στον Άγιο Μηνά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή προκαλούν για άλλη μια φορά οι σχεδιασμοί για τις υπηρεσίες υγείας στην Κρήτη. Αυτή τη φορά το φημολογούμενο "λουκέτο" οδηγεί στην ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων κυρίως ηλικιωμένων. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου έστειλε την παρακάτω επιστολή στο διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο για το κλείσιμο του ΙΚΑ στον Άγιο Μηνά.

Όπως αναφέρει το ΕΚΗ, «παρά τις διαβεβαιώσεις εδώ και αρκετό καιρό της Διεύθυνσης του ΙΚΑ και παραγόντων του αρμόδιου υπουργείου, ότι το ΙΚΑ του Αγ. Μηνά Ηρακλείου θα παραμείνει ανοιχτό για να εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους στους οποίους και ανήκει το κτήριο (ιδιόκτητο), με αγανάκτηση πληροφορούμαστε την πρόθεση σας να αναστείλετε τη λειτουργία του.

Σε επιστολή μας κατά το παρελθόν έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα παραμονής του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αγ. Μηνά καθώς εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων πολιτών. Δυστυχώς, οι προθέσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ είναι εντελώς αντίθετες, με αποτέλεσμα η πρόταση για κλείσιμο του συγκεκριμένου Υποκαταστήματος να δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Σχετικά με την κατάργηση του συγκεκριμένου Υποκαταστήματος, χιλιάδες ασφαλισμένοι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες μας, βρίσκονται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο Κεντρικό ΙΚΑ Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο, δημιουργώντας τους μεγάλη ταλαιπωρία.

Άραγε τι συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν πληρώνετε για κτήρια που ενοικιάζονται για λογαριασμό του ΙΚΑ χιλιάδες ευρώ και κλείνετε τα ιδιόκτητα (Χερσόνησος - Αγ. Μηνά!!).

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα και δε θα επιτρέψουμε να ξεπουλάτε τη δημόσια περιουσία και από την άλλη να πληρώνετε υπέρογκα ποσά σε ενοίκια.

Δεδομένου των οικονομικών, κοινωνικών και γεωγραφικών συνθηκών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απαιτεί να παραμείνει το Υποκατάστημα του ιδρύματος ως έχει καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων ασφαλισμένων, και για το λόγο αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε ότι δεν έχετε δικαίωμα να συνεχίζετε πολιτικές που καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαίου και αξιοπρέπειας.

Για τη διοίκηση ΕΚΗ

Ο πρόεδρος Σωκράτης Βαρδάκης

Ο γ. γραμματέας Στέλιος Βοριάς

Κοινοποίηση: Βουλευτές Ηρακλείου, περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, γ. γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ροκαδάκη, δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News