default-image

450.000 ευρώ για τεχνικές παρεμβάσεις απορροής ομβρίων

Κρήτη
450.000 ευρώ για τεχνικές παρεμβάσεις απορροής ομβρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμβαση ύψους 450.000 ευρώ για τεχνικές παρεμβάσεις απορροής όμβριων στο οδικό επαρχιακό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, για τη μεγαλύτερη ασφάλεια του οδοστρώματος, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τεχνικά στοιχεία του έργου

Σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία του έργου προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών απορροής ομβρίων σε προβληματικά σημεία υφιστάμενων οδών, καθώς επίσης η αντικατάσταση, η επέκταση και η διαπλάτυνση υφιστάμενων τεχνικών, για την ομαλή λειτουργία απορροής των ομβρίων, για τη βελτίωση παροχέτευσης των ομβρίων σε επιλεγμένα προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηρακλείου, όπου γίνονται συχνά ατυχήματα, είτε λόγω στενότητας, είτε λόγω μη απορροής των ομβρίων από το οδόστρωμα, είτε λόγω διέλευσης όμβριων από το οδόστρωμα και διάβρωσης πρανών, είτε λόγω ύπαρξης υπογείων υδάτων για την παροχέτευση των οποίων απαιτείται κατασκευή στραγγιστηρίων, καθώς και η αντιστήριξη πρανών με συρματοκιβώτια.

Στην υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο διευθυντής τεχνικών έργων της ΠΕ Ηρακλείου ΜανόληςΦακουκάκης, η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΗ Χαρά Τριαματάκη, και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας "ΜΑΡΜΙ Α.Ε." Μιχάλης Μαραγκάκης.

Η χρηματοδότηση του έργου "Κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ΠΕΗ" προέρχεται από το "ΤΕΟ Α.Ε." (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) και, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, «πρόκειται για παρέμβαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για τη μεγαλύτερη ασφάλεια στο οδόστρωμα, που σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό. Είναι ένα έργο προτεραιότητας που θα ξεκινήσει άμεσα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News