default-image

Δύο νέα τροχαία με νταλίκες στην Αθηνών-Λαμίας και την Εγνατία

Ελλάδα
Δύο νέα τροχαία με νταλίκες στην Αθηνών-Λαμίας και την Εγνατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σκιά του πολύνεκρου τροχαίου της Βέροιας, δύο νέα τροχαία στα οποία εμπλέκονται νταλίκες σημειώθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο, χωρίς ευτυχώς νεκρούς, αλλά με έναν τραυματία ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 7:15 το πρωί της Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στον παράδρομο της εθνικής από Προσκυνά προς Μαλεσίνα.

Η νταλίκα είχε κατεύθυνση προς Αθήνα, ενώ το κόκκινο βαν κινούταν αντίθετα, προς Λαμία.

Όπως ανέφερε διερχόμενος οδηγός εκείνη την ώρα ψιλόβρεχε και το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, σε ένα κατηφορικό σημείο με στροφή ο Βούλγαρος οδηγός από το μικρό φορτηγάκι έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στην νταλίκα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο οδηγός του, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί οδηγοί για να αποφύγουν τα διόδια επιλέγουν το συγκεκριμένο παράδρομο, ο οποίος όμως δεν μπορεί να σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος οχημάτων, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε καρμανιόλα.

Επίσης σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής απ' όπου διέρχονται τα φορτηγά και τα υπόλοιπα οχήματα.

Κι άλλο τροχαίο στην Εγνατία

Λίγο μετά τις 00:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε νέο τροχαίο με νταλίκα στην Ήπειρο, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και του κόμβου Νεοχωρίου, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα της Εγνατίας Οδού.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά, δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές, από αυτοκίνητα που... πέταγαν και προσγειώνονταν στο... οδόστρωμα!

Σύμφωνα με το epirusgate, νταλίκα με ξένες πινακίδες που μετέφερε αυτοκίνητα και κινούνταν με κατεύθυνση το λιμάνι της θεσπρωτικής πρωτεύουσας, ξαφνικά και λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, "δίπλωσε" με αποτέλεσμα να... "φύγουν" τα αυτοκίνητα που μετέφερε και να διασκορπιστούν στο οδόστρωμα.

Εκείνη την ώρα η κυκλοφορία ήταν περιορισμένη και δεν κυκλοφορούσαν σε κοντινή απόσταση άλλα αυτοκίνητα. Όπως ήταν φυσικό, αμέσως σήμανε συναγερμός στα συνεργεία της Εγνατίας Οδού και οι υπεύθυνοι του αυτοκινητόδρομου διέκοψαν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο, μέχρις ότου μαζευτούν από το οδόστρωμα τα διασκορπισμένα αυτοκίνητα.

Έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα το συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας Οδού δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News