Ειδήσεις

"Φοβάμαι να πεθάνω", λέει σε γράμμα του όμηρος των τζιχαντιστών

Φωτογραφίες και ένα γράμμα του γιου τους έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς του Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ, που κρατείται ως όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι και απειλούν να τον αποκεφαλίσουν.

«Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω. Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω». Το παραπάνω είναι ένα από τα αποσπάσματα του γράμματος που έστειλε τον Ιούνιο στους γονείς του ο Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Χθες Κυριακή, οι γονείς του έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του και αποσπάσματα από το γράμμα που τους έγραψε ενώ ήταν αιχμάλωτος και στο οποίο αναφέρει ότι φοβάται να πεθάνει αλλά η πίστη του τον βοηθάει (σημειώνεται ότι έχει ασπαστεί το Ισλάμ).

Ο 26χρονος Κάσιγκ συνελήφθη πριν από ένα χρόνο ενώ επιτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία, όπως είπε η οικογένειά του. Το Ισλαμικό Κράτος σε βίντεό του που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα και δείχνει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ταξιτζή Άλαν Χένινγκ απειλεί να σκοτώσει και τον Κάσιγκ.

Ο Εντ και η Πόλα Κάσιγκ από την Ιντιανάπολη έκαναν έκκληση για την απελευθέρωση του γιου τους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους το Σάββατο.

Χθες ζήτησαν από τον κόσμο να χρησιμοποιεί το όνομα που έχει ο γιος τους από τότε που ασπάστηκε το Ισλάμ: Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ. Επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του που τον δείχνουν να εργάζεται ως ιατρικό προσωπικό στη Συρία το 2013, να ψαρεύει με τον πατέρα του στον ποταμό Οχάιο της νότιας Ιντιάνα το 2011 και πολύ μικρότερο στην αγκαλιά της μητέρας του, δίπλα σε έναν καταρράκτη, στη διάρκεια εκδρομής για κάμπινγκ με την οικογένειά του το 2000. Οι γονείς του Κάσιγκ δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση τόσων ανθρώπων που θεωρούν τον γιο τους ήρωα για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί.

«Επίσης έχουμε δεχτεί πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους που ο γιος μας ασπάστηκε το Ισλάμ», λένε οι ίδιοι και προσθέτουν ότι οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι η πορεία του προς αυτή την κατεύθυνση είχε ξεκινήσει πριν ακόμη συλληφθεί όμηρος κι ότι ασπάστηκε το Ισλάμ εκούσια το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2013. Στο γράμμα που τους έστειλε τον Ιούνιο, οι γονείς του λένε ότι γράφει πως προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα και τηρεί ευλαβικά τις πρακτικές του Ισλάμ, περιλαμβανομένης και της αλλαγής του ονόματός του σε Αμπντούλ Ραχμάν. Σε κάποια άλλα αποσπάσματά του, ο Κάσιγκ ευχαριστεί τους γονείς του και εκφράζει την άποψη ότι δεν πρέπει να ήταν εύκολη η ανατροφή του.

Στην επιστολή του προσθέτει ότι βρίσκεται σε μία «δογματικά περίπλοκη κατάσταση εδώ, αλλά βρίσκομαι σε ειρήνη με την πίστη μου».

Ο Κάσιγκ ίδρυσε μία ανθρωπιστική οργάνωση το 2012, τη Special Emergency Response and Assistance, που επιτελεί ανθρωπιστικό έργο για τους πρόσφυγες από τη Συρία και εργαζόταν σε αυτή, σύμφωνα με τους γονείς του. Οι ίδιοι έχουν πει ότι ο γιος τους υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ιράκ προτού απαλλαγεί για ιατρικούς λόγους. Τα αρχεία του Πενταγώνου αναφέρουν ότι υπηρέτησε ένα χρόνο στο στρατό ως Ranger (ειδικές δυνάμεις) κι ήταν στο Ιράκ από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2007.

Όταν έφυγε από το στρατό, ο Κάσιγκ ταξίδεψε στο Λίβανο το Μάιο του 2012 και εργάστηκε εθελοντικά ως ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται Παλαιστίνιοι και Σύριοι πρόσφυγες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια