Ειδήσεις

"Καρφιά" εναντίον Γρηγόρη Ροκαδάκη για τον κόμβο Καρτερού

Απάντηση της "Κίνησης Πολιτών Επισκοπής" για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως υποστηρίζει, μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρη Ροκαδάκη την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στα τοπικά ΜΜΕ με τίτλο «Στο τραπέζι ο κόμβος Καρτερού».

Όπως αναφέρει η Κίνηση, «με αφορμή τις δηλώσεις του γεν. γραμματέα και προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, πως "ουσιαστικά τώρα ξεκινάει η διαδικασία αναβάθμισης του κόμβου Καρτερού αφού μέχρι πρότινος δεν είχε γίνει τίποτα", όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα "Στο τραπέζι ο Κόμβος Καρτερού", θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως σήμερα.

Ο Κόμβος Καρτερού δεν είναι καινούργιο πρόβλημα. Η Κίνηση Πολιτών Επισκοπής (ΚΠΕ) αγωνίζεται για τη δημιουργία του από το 2008, ενώ από τον Απρίλιο του 2013 συμμετέχει και στη νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα για τη διάνοιξη του κόμβου Καρτερού.

Το Φεβρουάριο του 2008, κατόπιν συνάντησης με την ΚΠΕ, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε για πρώτη φορά ερώτηση στη Βουλή, που αφορούσε στην απευθείας πρόσβαση από την εθνική οδό στο δρόμο Καρτερού-Επισκοπής. Στο ίδιο μοτίβο, κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις τον Οκτώβριο του 2013 οι βουλευτές κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης και κ. Μαρία Διακάκη. Πέραν των παραπάνω και άλλοι βουλευτές απασχόλησαν τη Βουλή με το θέμα όπως ο κ. Στρατάκης η κ. Σκραφνάκη κ.ά.

Κατόπιν επανειλημμένων συναντήσεων της ΚΠΕ με την ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, τη Νομαρχία Ηρακλείου και τη δ/ντρια κόμβων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Κασάπη, συντάχθηκε και υποβλήθηκε στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, το Σεπτέμβριο του 2009, μελέτη στην οποία προβλέπεται η δημιουργία νοτίου κλάδου επί του απαλλοτριωμένου για το σκοπό αυτό χώρου, στο σημείο που βρίσκεται το πρατήριο υγρών καυσίμων Δαριβιανάκη. Στο μεταξύ, οι κάτοικοι εξυπηρετούνταν με απευθείας πρόσβαση μέσω του εν λόγω πρατηρίου έως τον Ιανουάριο του 2013, οπότε και διακόπηκε η διέλευση με εντολή της Περιφέρειας Κρήτης. Εκτός αυτού, αγνοώντας τη μελέτη που ακόμη εκκρεμούσε, η Περιφέρεια ενοικίασε τον απαλλοτριωμένο χώρο στην εταιρεία του κ. Δαριβιανάκη, και του παραχώρησε έγκριση προσαρμογής της κυκλοφοριακής σύνδεσης με την 90 ΝΕΟ Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου.

Ακολούθησε συνάντηση των φορέων των πρώην Δήμων Επισκοπής και Γουβών με το γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δεικτάκη, όπου αποφασίστηκε και στη συνέχεια υποβλήθηκε αίτημα για προσωρινή διέλευση των οχημάτων μέσω του πρατηρίου, ρυθμιστική της κυκλοφορίας μελέτη, όπως και αίτημα Δήμου Χερσονήσου για κατασκευή νοτίου κλάδου εξόδου, το Φεβρουάριο του 2013.

Παρ' όλα αυτά, ελήφθη απόφαση για τη μη εξυπηρέτηση των κατοίκων, η οποία ανάγκασε το Δήμο Χερσονήσου να προχωρήσει στην αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας, ζητώντας την επανεξέταση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου, καθώς το αίτημα του ουδεμίας απάντησης έτυχε. Συνεπεία όλων αυτών των ενεργειών, το υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έκρινε, κατόπιν αυτοψίας, ότι ο δρόμος Καρτερού-Επισκοπής πρέπει να συνδεθεί με τον ΒΟΑΚ μέσω ανισόπεδου κόμβου.

Στη συνέχεια, σε μια ακόμη προσπάθεια επίλυσης του θέματος, συγκεντρωθήκαμε περί τους 60 φορείς στην Επισκοπή και προβήκαμε στην έκδοση ψηφίσματος και τη συλλογή υπογραφών, αιτώντας από την Περιφέρεια να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατασκευή του κόμβου, και να δώσει στο μεταξύ μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα της διέλευσης των οχημάτων».

«Να τυγχάνει καλύτερης ενημέρωσης»

Και η Κίνηση Πολιτών Επισκοπής συνεχίζει: «Αν, λοιπόν, σήμερα "βρίσκεται στο τραπέζι ο κόμβος Καρτερού", είναι γιατί τον προώθησαν ως εκεί όλες οι προαναφερθείσες ενέργειες ή, καλύτερα, το "τίποτα" όλων των προηγούμενων ετών, κατά τον κ. Ροκαδάκη. Θα τον συμβουλεύαμε να τυγχάνει καλύτερης ενημέρωσης προτού προβαίνει σε δηλώσεις που, αν μη τι άλλο, προσβάλλουν τους αγώνες ετών των κατοίκων. Εκτός και αν η συγκεκριμένη δήλωση δεν έγινε λόγω άγνοιας των γεγονότων, αλλά προς εξυπηρέτηση κάποιων κομματικών συμφερόντων - ενόψει και της παραφιλολογίας περί πρόωρων εκλογών. Ένας κακόβουλος νους θα υπέθετε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός της συνάντησης και των δηλώσεων που ακολούθησαν. Εμείς, καλόπιστα σκεπτόμενοι, υποθέτουμε ότι ήταν η αναβάθμιση του κόμβου Καρτερού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια